Sledujte Hlavní zprávy: Kurzarbeit znovu ve hře? Vláda hledá řešení energetické krize

Vláda spustila web s přehledem státní pomoci občanům kvůli růstu cen

Pokud snaha o celoevropské řešení energetické krize selže, můžeme aktivovat kurzarbait. Takový slib dal v Partii Terezie Tománkové ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček vládě vyčetl, že přistupuje k opatřením na zmírnění dopadů rostoucích cen energií s velkým zpožděním a také že opozici nenaslouchá. Více v Hlavních zprávách na CNN Prima NEWS a Primě.

„Já jsem třeba připraven – pokud by to (celoevropské řešení) nebylo – spustit kurzarbeit. Jsme připraveni jako vláda aktivovat kroky v rámci dočasného krizového rámce, protože my v tom ty firmy, lidi, domácnosti, nemocnice prostě nenecháme,“ ujistil místopředseda vlády Marian Jurečka v Partii na CNN Prima NEWS.

Jak reagovali zástupci opozice? A za jak dlouho by mohlo být případné evropské řešení na stole? Nejen o tom budou nedělní Hlavní zprávy. Startují v 18:55 na CNN Prima NEWS a Primě.

Další nedělní program na CNN Prima NEWS:

Showtime magazín ve 20:15

Magazín o životě slavných a moderním životním stylu pro každého.

Zprávy ve 21:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Povídej ve 21:25

Pravdivé životní příběhy známých osobností bez obalu. To, co dobré je potkalo, ale i to, jaké nepřízni osudu museli čelit a jak se s tím vyrovnali. Hlubokou zpověď sledujte v pořadu Povídej.

Zprávy ve 22:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Partie Terezie Tománkové ve 22:50

Souboj názorů a argumentů.

Tagy: