Sledujte Hlavní zprávy: Okolní země se připravují na zdražení plynu. A co Česko?

Stavba nového plynovodu poblíž města Komotiní v severním Řecku. Propojení s Bulharskem by mělo pomoci zemím závislým na dodávkách zemního plynu z Ruska zlepšit přístup na globální trh

Německo kvůli hrozícímu zastavení dodávek plynu z Ruska zahájilo program rozsáhlých úspor včetně například omezování teplé vody jen na některé hodiny. Připravují se i další sousední země. Kdy začne šetřit Česko? Nejen to se dozvíte v Hlavních zprávách, které začínají na CNN Prima NEWS a na Primě už v 18:55.

V pondělí začíná desetidenní odstávka plynovodu Nord Stream 1. Podle bývalého vládního zmocněnce pro jadernou energetiku Jaroslava Míla je pravděpodobné, že Rusko dodávky plynu do Evropy přeruší nikoli jen dočasně, jak se oficiálně uvádí. Němci už masivní šetření zahájili. Na některých místech v Německu už zavedli velmi tvrdá omezení včetně dodávek teplé vody jen v určitých hodinách či vypínání pouličního osvětlení.

Česko je přitom ve složitější situaci než naši západní sousedé a podle některých ekonomů budou u nás nutné ještě tvrdší úspory. Na co se tedy máme připravit? Odpoví mimo jiné ekonom Lukáš Kovanda.

Hlavní zprávy začínají na CNN Prima NEWS a na Primě v 18:55.

Další program CNN Prima NEWS

19:40 Krimi Zpráv

19:55 ShowTime

20:10 Anthony Bourdain: Neznámé končiny VI (5)

21:05 Zprávy

21:25 Povídej

22:00 Zprávy

22:30 Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka

Tagy: