Sledujte ZÁZNAM Hlavních zpráv: Petr Suchoň při své premiéře vyzpovídal Milana Kubka

Moderátoři Petr Suchoň a Gabriela Lašková

Televize Prima a CNN Prima NEWS chystají velkou novinku pro svoji večerní zpravodajskou relaci. Pro Hlavní zprávy vytvořily novou moderátorskou dvojici. Už v neděli 12. prosince v 18.55 se divákům poprvé ukážou Gabriela Lašková a Petr Suchoň. Jak se na vzájemnou spolupráci těší?

Pro Petra to bude znamenat úplnou změnu pracovního rytmu. Dosud moderoval Nový den, který začíná každý všední den už v 5:55. Oba se na premiéru těší a věří, že se z nich stane sehraná dvojka.

„Nabídka mě překvapila, ale nebylo nad čím váhat. Jsem moc rád, že dostávám šanci v Hlavních zprávách. Moc si vážím toho, že budu jejich součástí,“ komentoval velkou novinku Petr Suchoň a vzápětí dodal: „Spolupráce s Gábinou bude jednoznačně super. Je to velký profík a miláček diváků i divaček – hvězda Primy, takže mi bude opravdu ctí.“

A pozitivní emoce i velká očekávání panují také na druhé straně. „Těším se, že se v neděli ocitnu za moderátorským pultíkem vedle takového profesionála, který se televiznímu moderování věnuje mnoho let. Věřím, že v Petrovi najdu oporu a že se od něj budu moct i něco nového naučit,“ prozradila Gabriela Lašková.

Úplná změna denního režimu?

Velkou výzvou bude moderování hlavní zpravodajské relace zejména pro Petra Suchoně. A trémou to po tolika letech před kamerou nebude. Petr totiž doteď moderoval Nový den, který začíná už v 5:55 a přináší nejčerstvější informace potřebné k pohodovému startu dne. To obnáší vstávání ve čtyři hodiny ráno, někdy i dřív. Jenže Petr si ani teď bohužel nepřispí. „Ve čtyři ráno budu vstávat pořád, protože to se syn hlásí o krmení. Rozdíl bude ale v tom, že si pak s ním půjdu ještě lehnout, aspoň do šesti. Tak snad večer při zprávách neusnu,“ smál se Suchoň.

Premiéra už v neděli v 18:55

Pro novou moderátorskou dvojici bude samozřejmě nedělní premiéra výjimečná. Pečlivě se na ni proto již několik dní připravují. „Na zkouškách to probíhalo skvěle. S Petrem jsme si sedli na první dobrou. Je vidět, že to je ostřílený profík. Tak doufám, že nám bude v neděli štěstí přát a divákům se budeme líbit,“ řekla Gabriela Lašková a v podobném duchu mluvil i Suchoň.

„Těším se moc. Přiznám se, že zdravá nervozita bude přítomna, a doufám, že u obrazovek bude také přítomno co nejvíce diváků a divaček.“ Dosavadní moderátorský partner Gabriely Laškové, Marek Kafka, zůstává nadále klíčovou součástí zpravodajského týmu Primy, moderuje Sport na CNN Prima NEWS.

Co bude s Novým dnem?

Soňa Porupková, která dosud tvořila moderátorskou dvojici Nového dne s Petrem Suchoněm, neosiří. Už příští pondělí, 13. 12., bude mít premiéru s novým parťákem Josefem Mádlem. Ten doteď moderoval ranní zprávy a působil jako politický reportér CNN Prima NEWS. Petr Suchoň se svým dosavadním pořadem nehodlá přetrhat vytvořené pouto.

„Čtyři měsíce v Novém dni pro mne byly velkým zážitkem. Je to skvělý a moc důležitý pořad, na který jsou vynikající divácké ohlasy, a to mě těší. Děkuji Soně a celému týmu, který odvádí opravdu kvalitní práci. Z moderátora Suchoně se teď stane věrný divák, protože Nový den – to jsou informace, které chcete, potřebujete a musíte vědět,“ prozradil Suchoň.

Tagy: