HbbTV je neomezený svět zábavy přímo ve vaší televizi, říká manažerka skupiny Prima

Oblíbené seriály typu Slunečná, nejzajímavější pořady, dokumenty, pohádky, zpravodajství z domova i ze světa, ale i přehledný televizní program, videorecepty, slevové akce či živá vysílání esportových utkání. Co všechno vám nabízí platforma HbbTV a červené tlačítko na vašich televizích? „Ta nabídka je v podstatě neomezená. Nejdůležitější ale je, že si můžete přehrát svůj oblíbený pořad v pohodlí domova a v čase, který vám nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje HbbTV manažerka skupiny Prima Kateřina Srbová.

Začněme jednoduše: Co je to vlastně HbbTV?
HbbTV je živý organismus ve vaší televizi, díky kterému můžete sledovat pořady televize Prima bez ohledu na aktuální televizní program. Diváci si zkrátka mohou najít svůj oblíbený pořad a přehrát si ho v pohodlí svého domova a v čase, který jim vyhovuje. Má ale mnoho dalších funkcí. Asi nejjednodušší je představit si HbbTV jako jednu z aplikací vaší Smart TV.

Je to stejné jako u vašeho chytrého telefonu, jen do HbbTV vstupujete díky červenému tlačítku na vašem ovladači. Když už jsme u červeného tlačítka, již dnes ho ve svých televizích reálně vidí více než dva a půl milionu lidí. Koho by zajímalo více informací, stačí se podívat na www.cervene-tlacitko.cz.

Jaké pořady televize Prima mohu v HbbTV sledovat?
Jsou to jak oblíbené seriály, zpravodajské pořady, dokumenty, dětské pořady a pohádky, tak kratší, lifestylový obsah – například videorecepty, pořady o cvičení, hobby videa a návody. Samozřejmě nejsledovanější jsou u nás seriál Slunečná, pořady Zdeňka Pohlreicha nebo v posledních měsících díky volbám či kvůli zdravotnímu stavu prezidenta republiky zpravodajské pořady CNN Prima NEWS.

To je všechno obsah televize, co dalšího ale HbbTV nabízí?
Ta nabídka je v podstatě neomezená. Ať už jde kromě již zmiňovaných pořadů o přehledný TV program, aplikaci počasí s předpovědí lokalizovanou přímo pro váš region, letákovou aplikaci s vždy aktuálními slevami velkých supermarketů, katalog nemovitostí k prodeji a pronájmu z celého Česka, nebo herní portál, kde si můžete zarelaxovat u populárních her typu Candy crush či Solitaire. Ale je toho samozřejmě mnohem více.

Stále větší oblibě se v poslední době těší esport a gaming. Přijdou si v HbbTV na své i fanoušci těchto moderních druhů zábavy?
Samozřejmě. V hlavní sezoně se mohou herní nadšenci těšit na živá vysílání esportových utkání, jmenovitě na přímé přenosy z Mistrovství ČR v počítačových a mobilních hrách či klání pod prestižní progamingovou značkou ESL. Diváci tak mohou sledovat zápasy českých profesionálních hráčů v populárních titulech jako League of Legends, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive či FIFA.

Je toho skutečně více než dost. Jak ale vůbec zjistím, zda mám HbbTV ve své televizi?
Je to jednoduché. Pokud máte chytrou televizi nebo set top box připojené k internetu s podporou funkce HbbTV, což je dnes naprostá většina, měl by se v pravém dolním rohu vaší obrazovky objevovat červený symbol HbbTV. Stiskem červeného tlačítka na vašem ovladači HbbTV aktivujete a okamžitě si můžete vybírat z nepřeberného množství pořadů i dalšího zajímavého obsahu.

Je přehrávání pořadů zdarma? A potřebuji k němu registraci?
Ano, obsah HbbTV je zcela zdarma pro registrované uživatele. K přehrání pořadů je tedy nutné se zaregistrovat na webu iPrima.cz, což vám umožní přihlášení do HbbTV ve vaší televizi. Bez nutnosti jakýchkoli poplatků si pak můžete vybrat aplikace, které chcete využívat. V případě kanálů Prima je možností mnoho, jak již bylo zmíněno. Mezi placený obsah patří pouze předpremiéry oblíbených seriálů či exkluzivní filmy. Diváci také mají možnost za měsíční poplatek 59 korun sledovat veškerý obsah v HbbTV i na webu iPrima.cz zcela bez reklam.

Jak za pořady co možná nejjednodušeji zaplatím?
Platební metoda je stejná jako na webu iPrima.cz, tedy například pomocí SMS. Zabere to několik vteřin.

HbbTV aplikace iPrima.cz dostala přes léto atraktivnější design. Nabídne něco nového i divákům, kteří už ji používají delší čas?
Ano, s novým designem přišla jedna velká změna, aplikace iPrima dostala podobu rozcestníku. Díky tomu je pro diváky uživatelsky přívětivější, přehlednější a čitelnější. Mohou se teď lépe orientovat a snáze najít požadovaný titul nebo se inspirovat nabídkou pořadů podobných těm, které již sledují. Nově přibyly také tematické kanály a kategorie, například Cestopisy, Komedie, Historie a války, České filmy a podobně. Aplikaci iPrima v HbbTV měsíčně navštěvuje téměř půl milionu diváků. Věřím, že se jim všechny novinky líbí.

Tagy: