Sledujte ŽIVĚ Hlavní zprávy: Jaká další zpřísnění hrozí od středy Česku?

Klára Doležalová a Karel Voříšek

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Zpravodajská hodina nabitá informacemi z domova i ze zahraničí. Hlavní zprávy na CNN Prima NEWS a FTV Prima startují už v 18:55. Co se v nich mimo jiné dozvíte?

V českých nemocnicích dále přibývá pacientů s koronavirem. Podle aktuálních dat ministerstva zdravotnictví je v tuto chvíli přes 5 tisíc hospitalizovaných. V menších zařízeních pomalu docházejí lůžka i personál.

Některé nemocnice jsou nuceny, aby naprosto změnily provoz některých oddělení. Ve Stodě na jihu Plzeňska potřebují pro pacienty s koronavirem více místa. A právě proto předělávají pokoje, které původně patřily dětským pacientům. Navíc současně uzavřeli porodnici. Budoucí maminky tak musí rodit v Domažlicích, nebo Plzni.

I když už ne s takovou intenzitou jako na jaře, ale stále se najde hodně lidí ochotných pomáhat. Ukážeme vám jeden příklad za všechny – manžele z Jihlavy, kteří hledali způsob, jak ulevit přetíženým zdravotním sestrám a lékařům. Malá jihlavská radost, jak iniciativu nazvali, funguje jednoduše. Dobrovolníci přispívají na nákup toho, co teď aktuálně zdravotníky potěší nejvíce.

Další pondělní program na CNN Prima NEWS:

360° Pavlíny Wolfové ve 20:15

44 zadržených, 14 podezřelých z trestného činu a 25 zraněných. Taková je bilance po nedělní demonstraci, která se zvrhla v násilnosti mezi hooligans a policií. Veřejnost i vláda volá po tvrdých trestech pro útočníky. Dojde na ně? Nejen o tom dnešních 360° Pavlíny Wolfové.

Zprávy ve 21:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

KB Interview ve 21:25

Rozhovory s úspěšnými lidmi, kteří to díky své pracovitosti a vůli dotáhli mezi nejlepší v oboru. To je KB Interview Martina Moravce.

Tagy: