Sledujte ZÁZNAM: Ministr Plaga o nových pravidlech pro návrat dětí do školních lavic

Ministr školství Robert Plaga (za ANO)

Robert Plaga k opatřením

Začátek nového školního roku se blíží a spolu s ním i řada opatření, která budou muset žáci a studenti dodržovat. Podle některých kritiků jde o zásah do práv dětí. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) bude proto hostem pořadu Nový den. Ten můžete sledovat na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Plány na boj s pandemií jsou zatím jasné jen do 10. září. Počítá se mimo jiné s trojnásobným testováním na začátku školního roku – 1., 6. a 9. září. Žáci musí také ve společných prostorách nosit roušky.

Pokud dítě nebude očkované ani testované, bude muset nosit roušku i při výuce. Stejně tak se nebude moci zapojit do tělocviku ve vnitřních prostorách ani do hodin hudební výchovy, pokud se bude zpívat.

Ředitelé škol sumář pravidel obdrželi v minulých dnech ve formě manuálu, podle kterého by se měli při návratu žáků do škol řídit. Mnozí z nich ale namítají, že některá opatření není možné dodržet jako například homogenní skupiny studentů.

Plán kritizuje řada expertů včetně opozice. „Pravidla, která připravilo ministerstvo školství pro školy, je v praxi nemožné dodržovat,“ řekl například předseda hnutí STAN a pedagog Vít Rakušan v nedělní Partii na CNN Prima NEWS.

Jak si šéf resortu školství Robert Plaga nová pravidla v praxi představuje, prozradí už v 7:15 v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Tagy: