Sledujte ŽIVĚ Nový den s Romanem Prymulou: Kolikrát bude nutné očkování proti covidu?

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Po třetí dávce očkování proti covidu může přijít i několik dalších. Rozdíl bude v tom, že další dávka zareaguje na konkrétní mutace, tedy že se nebudeme přeočkovávat stejnou vakcínou. Jak často bychom se tedy měli proti covidu očkovat? Je testování dětí po návratu do školy dobrým krokem? Sledujte čtvrteční Nový den na CNN Prima NEWS od 7:15 s epidemiologem a bývalým ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou

Vláda schválila třetí dávku vakcíny proti koronaviru, očkovat se začne 20. září a je doporučena hlavně pro lidi starší 60 let a chronicky nemocné. Nebude ale potřeba v budoucnu ještě čtvrtá nebo další dávka? A je česká společnost opravdu tak promořená, jak tvrdí někteří politici? Roman Prymula odpoví v pravidelném hodnocení aktuální pandemické situace na CNN Prima NEWS.

Dojde i na téma testování žáků po návratu do školních lavic. První ze tří termínů už mají za sebou, výsledky by měly být známé v pátek. Podle prvních odhadů a informací se zdá, že pozitivní byl zanedbatelný počet dětí. Je tedy čas na další rozvolnění, nebo se máme obávat zhoršení situace, jako tomu bylo na podzim minulý rok? Sledujte Nový den od ve čtvrtek 7:15.

Tagy: