Sledujte ŽIVĚ: Očkovací týmy vyjely do Jablunkova a Osoblahy. Babiš řekne podrobnosti

Premiér Andrej Babiš (ANO) a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO) ve středu navštívili mobilní očkovací centrum, které nabízí zájemcům z odlehlých oblastí Moravskoslezského kraje očkování proti covidu-19. Očkování tam je možné bez předchozí registrace. Sledujte živě briefing od 9:45, na kterém budou zveřejněny podrobnosti z těchto očkovacích center.

V úterý se očkovalo v Jablunkově na Frýdecko-Místecku a také v Osoblaze na Bruntálsku, ve středu se očkuje ve Vítkově na Opavsku od 08:00 do 17:00. Zájemci o očkování musí mít s sebou doklad totožnosti a také kartičku pojištěnce. Pro vakcínu si mohou v doprovodu zákonného zástupce přijít i děti od dvanácti let.

Mobilní očkovací tým byl v úterý k dispozici v Jablunkově v parku za radnicí a na náměstí v Osoblaze před obecním úřadem. Ve středu očkuje ve Vítkově na náměstí Jana Zajíce. Lidé si mohou vybrat, kterou vakcínu chtějí.

„Jestli jednodávkovou vakcínu od firmy Johnson & Johnson, nebo jestli mají zájem o Pfizer/BioNTech. Když si vyberou dvoudávkové očkování, mobilní očkovací tým na místo znovu přijede po 21 dnech,“ uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer (ANO).

Chceme vyšší proočkovanost

Mobilní očkovací týmy tvoří posádky složené z očkovací sestry a lékaře. Do Vítkova vyjeli zdravotníci Fakultní nemocnice Ostrava, v Osoblaze očkují zdravotníci krnovské nemocnice a do Jablunkova vyrazil očkovací tým Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj.

„Tímto způsobem chceme dosáhnout vyšší proočkovanosti, která má napomoci vrátit naše životy do obvyklých kolejí. Vycházíme vstříc lidem, kteří to mají daleko do očkovacích center nebo si nevědí rady s on-line registrací do očkovacího systému,“ vysvětlil Gebauer.

Sledujte briefing od 9:45, na kterém budou zveřejněny podrobnosti úterních výjezdů očkovacích týmů do Jablunkova a Osoblahy.

Tagy: