Sledujte Partii s ekonomy: Rozděluje společnost vláda, nebo opozice?

Lukáš Kovanda

PARTIE Terezie Tománkové 14.8.2022

Kde se nachází hranice mezi relevantním politickým dialogem a co už je za hranou? Osvědčila se vláda premiéra Petra Fialy (ODS) v boji proti zdražování? O těchto tématech budou mimo jiné v nedělní Partii diskutovat předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová. Ve druhé hodině vystoupí ekonomové Lukáš Kovanda a Jana Matesová. Pořad můžete sledovat od 11 hodin živě na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Kontaktní kampaň expremiéra Andreje Babiše (ANO) v jednotlivých regionech budí v poslední době velké vášně. Často jsou zmiňovány fyzické konfrontace mezi jeho příznivci a odpůrci, což vede k zásahům policistů. Snaží se politici vyhrocenou situaci klidnit, nebo ji naopak eskalují? Vládní pětikoalice a opozice se v tomto případě neshodne.

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová viní ze současné situace právě Babiše, který podle ní rozdmýchává nenávist ve společnosti. Hnutí ANO včetně exministryně financí Aleny Schillerové zase poukazuje na chování jejich odpůrců během akcí, které je v mnoha případech za hranou.

Dalším tématem pořadu by měla být inflace, pod jejíž tíhou se Čechům snižuje hodnota jejich úspor. Zvládá kabinet boj proti zdražování? Ve druhé části Partie vystoupí ekonomové Lukáš Kovanda a Jana Matesová, která je bývalou zástupkyní České republiky při Světové bance.

Nedělní Partii s Pekarovou a Schillerovou můžete sledovat od 11 hodin živě na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: