Sledujte ŽIVĚ: Piráti svolali mimořádný briefing. Oznámí odchod z vlády?

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti)

Kanál 3 - Online ad hoc - živé vysílání

Poté, co se končící ministr Ivan Bartoš (Piráti) od premiéra na tiskové konferenci dozvěděl, že bude z postu ministra odvolán, diskutovali Piráti za zavřenými dveřmi o dalším postupu strany. Jako reálný se jeví odchod z vlády všech pirátských ministrů. Tiskovou konferenci po jednání poslaneckého klubu sledujte živě od 15:30 na CNN Prima NEWS.

Byť se ještě dopoledne zdálo, že vláda bude pokračovat v současném složení a Ivan Bartoš se s Petrem Fialou domluvili na společném postupu, odpoledne se vše změnilo. Premiér oznámil, že Bartoš jako ministr skončí.

ČTĚTE TAKÉ: Fialovi došla trpělivost. Navrhuje odvolat Bartoše z vlády kvůli fiasku s digitalizací

„Po projednání analýzy digitálního řízení a po ranním rozhovoru jsem nabyl přesvědčení, že není schopen digitalizaci manažersky dotáhnout do úspěšného konce. Ačkoli jsem mu opakovaně dával čas na vyřešení situace. Nejprve do konce srpna a pak do konce září. Musím konstatovat, že konec je neustále v nedohlednu,“ sdělil Fiala o Bartošovi na tiskové konferenci.

Jak se ale zdá, Bartošovi o tom předem neřekl, a postavil ho tak do nepříjemné situace. „Chvilku před tím, než to premiér oznámil na tiskové konferenci, jsem byl s Ivanem. Dozvěděli jsme se to tak, že přišel kolega z mediálního oddělení s tím, že bude mít pan premiér tiskovou konferenci a cca 10 minut před ní přišel někdo z kabinetu ministra oznámit Ivanovi, že končí,“ popsal pro CNN Prima NEWS Lukáš Černohorský.

Tagy: