Sledujte první Partii roku 2022 s Petrem Fialou: Jak si nová vláda poradí s covidem?

Premiér Petr Fiala (ODS)

PARTIE Terezie Tománkové 2.1.2022

Covid, rozpočet a energetická krize. Jak si s těmito výzvami poradí nová vláda? Je připravená převzít předsednictví v radě Evropy? Jaký by měl být příští prezident? Hostem speciální a první Partie Terezie Tománkové v roce 2022 bude předseda vlády Petr Fiala (ODS).

Vláda ve středu na tiskové konferenci schválila plán na pomoc těm, kteří jsou postižení zvýšenými cenami energií. Připravuje navíc novelu zákona kvůli zvýšení příspěvků na bydlení, podnikatelům pomohou záruky.

Mimořádná okamžitá pomoc má domácnostem pomoci jednorázově s úhradou nedoplatků, případně pomoci s jinými nutnými výdaji, na které domácnostem po úhradě nezbývají vlastní peníze. Základním předpokladem je, že domácnost přešla v dodávkách energií na standardní produkt a má k dispozici vyúčtování záloh za energie za období v režimu dodavatele poslední instance (DPI). Pomoc je určena rodinám, které by se vlivem uhrazení nedoplatků dostaly do hmotné nouze. Nově se umožní do odůvodněných nákladů na bydlení zohlednit i hypotéky či další závazky, jako jsou například leasingy. Posuzuje se příjem žadatele i ostatních členů rodiny a majetek.

Zároveň nový ministr zdravotnictví Fialovy vlády Vlastimil Válek oznámil, že firmy by měly od 17. ledna testovat všechny pracovníky dvakrát týdně. Jednat o tom bude ještě tripartita. Jaká další opatření by Fialova vláda mohla v nejbližší době schválit? A jak si s výzvami ohledně covidu, rozpočtu a energetické krize poradí? Nejen o tom první novoroční Partie Terezie Tománkové s předsedou vlády Petrem Fialou. Sledovat pořad můžete živě na CNN Prima NEWS i v tomto článku.

Tagy:
rozhovor rozpočet Petr Fiala Partie Terezie Tománkové vláda koronavirus energetická krize