Sledujte SPECIÁL k rozloučení se Žbirkou: Jak na Mekyho vzpomínají jeho přátelé?

Miroslav Žbirka

V pátek odpoledne se v pražském krematoriu Strašnice koná poslední rozloučení s legendárním zpěvákem Miroslavem Žbirkou. Piety se zúčastní rodina a pozvaní hosté, mezi nimi nebude chybět ani slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Televize CNN Prima NEWS připravila speciální vysílání, které startuje ve 13:30.

Miroslav Žbirka zemřel na plicní onemocnění 10. listopadu ve věku 69 let. Jak na zpěváka vzpomínají jeho blízcí přátelé? A jaký přínos měl slavný hudebník pro českou i slovenskou kulturu? To jsou otázky, které zazní ve speciálním vysílání CNN Prima NEWS u příležitosti posledního rozloučení s legendárním muzikantem. O své vzpomínky se podělí malířka Míla Furstová, která Žbirkovi připravovala obaly na desky, či textař Dalibor Janda. Speciální vysílání začíná v 13:30.

Miroslav Žbirka se proslavil jako zpěvák, skladatel a kytarista. Mezi jeho nejznámější písně patří Co bolí, Biely kvet, Atlantída či Katrin. Během své 40leté kariéry vydal několik desítek alb v Česku, na Slovensku, ale také v Německu. Známý však byl po celém světě.

Výběr hostů z pátečního televizního speciálu:

  • Rozhovor s malířkou Mílou Furstovou
  • Český houslista Jaroslav Svěcený
  • Rockový zpěvák Petr Janda
  • Textař Dalibor Janda
  • Režisér dokumentu o Mekym Šimon Šafránek

Tagy: