Sledujte ZÁZNAM vánočního poselství prezidenta Miloše Zemana: Co občanům vzkáže?

Miloš Zeman

Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana 26.12.2021

Každoroční prezidentský projev Miloš Zeman nevynechá. V neděli 26. prosince ze zámku v Lánech pronese vánoční poselství. V minulém roce se věnoval zejména koronavirové pandemii, nabádal lidi k očkování a neodpustil si kritiku tehdejší opozice. Co občanům České republiky vzkáže letos? Sledujte vánoční projel prezidenta na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku již od 13 hodin

Před rokem se prezident Zeman ve svém svátečním poselství rozpovídal o koronavirové pandemii, politice i budoucnosti. Poděkoval zdravotníkům, hasičům, policistům, vojákům či vládě za to, jak bojují s pandemií. Na paškál si pak vzal opozici, která v současnosti z valné většiny tvoří vládu.

„Došlo k tomu, že jedna z opozičních stran dokonce odmítla poslat svého zástupce do Ústředního krizového štábu,“ kritizoval Zeman. Odkazoval tím na TOP 09, která na podzim nabídku mít zástupce v krizovém štábu odmítla. V současnosti však za TOP 09 vede ministerstvo zdravotnictví Vlastimil Válek. Od opozice po projevu sklidil negativní reakce, označila ho za „Babišova fanouška plného nenávisti.“

Kritická slova si prezident neodpustil ani pro některá média. Naopak vyzýval k očkování a nabádal lidi, aby nevěřili těm, kteří vakcinaci odmítají a žijí, jako by pandemie nebyla. „Na obzoru je svítání. A to svítání se jmenuje očkování. Chtěl bych všechny občany vyzvat, aby se nechali očkovat,“ apeloval.

Je možné, že těmto tématům se ani letos Zeman vyhýbat nebude. Loňský projev končil optimisticky. „Příští rok doufám odvane ta pandemie jako odvála pandemie neštovic nebo dětské obrny. V obou případech pomohlo očkování. Proto znovu vyzývám, nechme se očkovat. Nemusí to být zrovna příjemné, ale je to užitečné. Pomůžeme tím nejen sobě, ale především druhým,“ dodal.

Jeho slova se však nenaplnila, svět včetně Česka se i nadále s koronavirovou pandemií potýká. Podle odborníků nás navíc čeká další vlna, a to kvůli variantě omikron. Co letos občanům České republiky prezident Miloš Zeman vzkáže? Sledujte vánoční poselství od 13:00 na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: