Sledujte ZÁZNAM vyjádření Válka: Jak probíhalo jednání s Vojtěchem o nových opatřeních?

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) a předseda poslaneckého klubu Vlastimil Válek (TOP 09)

Tisková konference budoucího ministra zdravotnictví

Pravděpodobný budoucí ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) ve čtvrtek dopoledne jednal se stávajícím šéfem resortu Adamem Vojtěchem (za ANO). Hlavním tématem byla aktuální pandemická situace, která se rapidně zhoršuje. Jednali o nových opatřeních? A na čem se dohodli? Sledujte tiskovou konferenci od 12:00 živě na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Ve středu 17. listopadu na státní svátek ohlásil premiér v demisi Andrej Babiš (ANO), že se zpřísní protikoronavirová opatření. Nově by se Česko mělo řídit podle takzvaného bavorského modelu, který ruší platnost jak antigenních, tak PCR testů coby covidových certifikátů.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch následně na mimořádné tiskové konferenci sdělil, že budoucí opatření budou po jednání vlády platná bez ohledu na postoj a vyjádření Anticovid týmu (expertní tým vznikající vládní koalice, pozn. red.).

Jeho součástí je právě i jeho pravděpodobný nástupce Válek. Ten ve vysílání CNN Prima NEWS reagoval s tím, že počká na jednání s Vojtěchem, které bylo naplánované na čtvrteční dopoledne.

Jak setkání probíhalo? Souhlasí Anticovid tým s návrhem Babiše a podporuje jej? Sledujte vyjádření Vlastimila Válka ve 12:00 na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: