Sloužilo zločincům, nyní bude pomáhat a chránit. Policie využije zabavené Ferrari

Policie zařadila do svých služeb Ferrari F 142 - 458 Italia.

Policie využije zabavené Ferrari

Policie zařadila do svých služeb nový vůz. Od pondělí je možné na českých ulicích zahlédnout Ferrari F 142 – 458 Italia v policejním vizuálu, které bylo zabaveno, protože pocházelo z trestné činnosti. Strážci zákona jej budou využívat ke speciálním účelům.

„Dříve sloužilo zločincům, teď bude pomáhat a chránit. Od pondělí můžete na silnicích spatřit policejní Ferrari. Jde o majetek pocházející z trestné činnosti a policisté jej budou využívat ke speciálním účelům,“ uvedla policie na svém Twitteru.

Vůz prestižní italské automobilky bude podle ní nasazen proti nejagresivnějším řidičům českých dálnic, při pronásledování odcizených vozidel nebo při dohledu v místech hlášených tuningových akcí. „Škála úkolů, které vozidlo bude plnit, je skutečně široká,“ podotkl ředitel služby dopravní policie Jiří Zlý. Ferrari F 142 – 458 Italia je jedním z mnoha aut, která policisté každým rokem zajišťují jako majetek pocházející z trestné činnosti.

„Díky výborné práci našich kriminalistů nás toto vozidlo stálo méně než pořízení nového vozu Škody Scala, tedy něco málo přes 300 tisíc korun (konkrétně 340 tisíc, pozn. red). Jednalo se o náklady spojené s přestavbou a úpravou pro potřeby služby u dopravní policie,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Vinčálek. K tomu je třeba připočítat 130 tisíc korun, což jsou náklady na zprovoznění deset let uskladněného auta.

Náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování Tomáš Kubík dodal, že se policii daří zajišťovat majetek pocházející z trestné činnosti. „Jen za loňský rok jsme zajistili majetek v hodnotě necelých sedmi miliard korun. Jsem přesvědčen, že v budoucnu budeme podobně efektivní,“ sdělil.

Zabavených vozidel, která pocházela z trestné činnosti, má česká policie ve službě už stovky. Obvykle se ale nejedná o tak luxusní vozy, jako je Ferrari.

Tagy: