Slovenskem otřásla smrt majitele známého uzenářství. Nepřežil střet své motorky s džípem

Vážná nehoda na motorce v Perneku u západoslovenského města Pezinok stála v neděli život majitele masokombinátu a známého velkouzenářství Berto Ignáce Bertoviče. 59letý podnikatel se střetl s protijedoucím džípem. Život mu nezachránil ani rychlý zásah lékařů. Náhlá smrt oblíbeného šéfa zasáhla nejen rodinu, ale i zaměstnance podniku, uvedla slovenská média.

Podle zjištění vyšetřovatelů Bertovič zřejmě dostal na svém motocyklu smyk, přiblížil web Zoznam.sk. „Podle dosud zjištěných informací řidič motocyklu vjel z neznámých příčin do protisměru, kde došlo ke střetu s motorovým vozidlem Ford Ranger,“ popsala nehodu policejní mluvčí Silvia Šimková.

ČTĚTE DÁLE: Výrokem o smíru s Babišem zasáhl do suverénních záležitostí Slovenska, kritizoval Fico Fialu

Navzdory snaze záchranářů se muže nepodařilo přivést k životu. „59letý motocyklista utrpěl zranění neslučitelné se životem,“ uvedl zástupce mluvčí Operačního střediska záchranné zdravotní služby Richard Bolje pro server Noviny.

DVE NEHODY V JEDEN DEŇ - DVAJA MŔTVI MOTORKÁRI Prvá sa stala približne o 13:00 hod. na Pezinskej Babe v smere z...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Monday, October 28, 2024

Smrt oblíbeného šéfa zasáhla kromě přátel i zaměstnance řeznictví Berto. „Náš kolega odešel dnes do řeznického nebe. Byl jeden z mála majitelů uzenářského závodu, který výrobě rozuměl. Jeho firma udávala trend a vizi, jak má vypadat výrobek pro spotřebitele. Čest jeho památce!“ uvedl podle webu Zoznam.sk jeden z profesních kolegů mrtvého na sociální síti, ve skupině sdružující řezníky z celého Slovenska.

„Byl to nejlepší šéf, jakého jsem kdy měl. Pan majitel rozuměl řeznickému řemeslu a vážil si práce lidí, kteří pro něj pracovali. Čest jeho památce,“ přidal se další řezník Josef.

Úmrtí známého velkouzenáře zasáhlo i městečko Vysoká pri Morave, kde Berto sídlí. „Doslechl jsem se, co se stalo, a je mi to velmi líto. Znali jsme se 20 let, byl to muž, který by se pro druhé rozdal,“ uvedl pro server Čas.sk starosta Andrej Dvoran.

Okolnostmi nehody se policie nadále zabývá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Idea československého národa byla lež, uvedl Bělohradský. Komunistů si trochu vážil jen v roce 68

Tagy:
Slovensko gastronomie společnost motocykl Ford Ranger hodnoty řezník smrt a umírání katastrofy, nehody a mimořádné události