Za brutální vraždu 16letého Tomáše pyká spolužačka. V dopise teď popsala jeho smrt

Před třemi lety slovenským sídlištěm v Žilině otřásla brutální vražda. Judita tam připravila o život svého šestnáctiletého spolužáka Tomáše. Odsouzená podle deníku Nový Čas nyní požaduje, aby se případ vrátil na začátek. Z vězení poslala dopis, kde popsala, jak podle ní její kamarád zemřel.

Nyní 19letá Judita v jednom z bytů v Žilině ubodala 49 ranami svého spolužáka Tomáše, za což ji soud loni poslal na 12 let do vězení. Nyní se spolu se svým právníkem Pavolem Karmanem rozhodla odvolat k Nejvyššímu soudu, píše Nový Čas.

Odsouzená vražedkyně žádá, aby byly zrušeny předchozí dva verdikty, a případ byl tak obnoven. Zdůrazňuje, že vraždu nespáchala. Zároveň zpochybňuje klasifikaci vraždy jakožto surovou či trýznivou.

„Ne každé vícenásobné bodnutí nožem do částí těla, kde se nacházejí životně důležité orgány, lze samo o sobě považovat za brutální způsob jednání,“ uvádí Judita, podle níž byla Tomášova smrt rychlá. Rekonstrukce přitom prokázala, že chlapec utrpěl nejdříve lehčí poranění, kterým se dokázal bránit.

Napadení ve věznici

Mluví i o tom, že byla za mřížemi napadena. „Po celou dobu vazby se u mě neprojevila jediná známka agresivity nebo násilného chování, a to přesto, že jsem byla v Nemocnici pro obviněné a odsouzené v Trenčíně fyzicky napadena,“ píše Judita v dopise, který má k dispozici slovenský deník SME.sk.

Byla to Judita, která zavolala na číslo 112 s tím, že Tomáše pobodal neznámý muž, který se měl vydávat za elektrikáře. Při vyšetřování se ale nepotvrdilo, že by v domě někdo takový byl. Nezachytily ho kamery, neviděli ho ani sousedé. Judita měla na rukou řezné rány, které si podle vyšetřovatelů způsobila při útoku sama.

Podle dívky policie nezabezpečila všechny stopy. Známý dosud není ani motiv vraždy. Soudní psycholog konstatoval, že ho zná pouze Judita. Ta se ve svém odvolání zmiňuje o tom, že měla s Tomášem dobrý vztah. Několik minut před jeho smrtí se společně fotili a údajně měli naplánovanou dovolenou v Londýně.

Detaily vraždy ženy v Lanškrouně:

Tagy: