Bude to jako na filozofické fakultě: Slovák vyhrožoval u soudu střelbou. Dostal podmínku

Děsivou situaci zažili v lednu na Okresním soudu v Žilině. Muž, který u tohoto soudu vedl banální spor, začal přímo během jednání vyhrožovat rodině, s níž se nemohl dohodnout na používání garáže, střelbou jako na pražské filozofické fakultě. Soud mu za to nyní vyměřil podmíněný trest v délce šesti měsíců, informuje portál Žilinak.

K incidentu došlo u žilinského okresního soudu letos v lednu. Muž během soudního jednání vyhrožoval protistraně krvavým útokem jako na pražské filozofické fakultě, který se odehrál jen pár týdnů před tím. Krátce poté byl obviněn a v květnu ho dotyčný soud potrestal za přečin násilí proti skupině obyvatel, informoval portál Žilinak.

ČTĚTE TAKÉ: Postřelil premiéra Fica, z manželky je štvaná zvěř. Prozradila, co jí atentátník napsal z cely

„Jako žalobce, který se domáhá svých základních lidských a ústavních práv u Okresního a Krajského soudu v Žilině, a jsou vědomě (ze) strany této výkonné moci porušovány, tak nemám jinou možnost, než si svá vlastnická práva chránit sám, osobně, fyzickou silou a pokud dojde k velkému neštěstí, až takovému, jaké se stalo v Praze, tak plnou právní odpovědnost ponese Okresní a Krajský soud v Žilině. Děkuji pěkně,“ uvedl obviněný doslova ve své závěrečné řeči.

Výhrůžky směřovaly k muži, jeho dcerám a jejich partnerům, se kterými se dlouhodobě hádal o uznání vlastnického práva ke garáži. Soud mu v květnu vyměřil trest šesti měsíců odnětí svobody, který podmíněně odložil na 15 měsíců. Kromě toho se nesmí k poškozeným přibližovat na vzdálenost menší než pět metrů, píše portál Regiony.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Případ dívky potrhané rotvajlery na Plzeňsku: Chovatel sedět nepůjde, u soudu se dohodl jinak

Tagy: