Šmicer, Gudas a Švancara darují krev, které je nyní nedostatek. Pomůžete i vy?

Petr Vágner

Pomáhejte a darujte krev

Řada sportovců ve čtvrtek daruje krev, které je v koronavirové krizi nedostatek. Do pražské Thomayerovy nemocnice je pozval sportovní moderátor CNN Prima NEWS Petr Vágner, který je pravidelným dárcem krve už deset let, přestože měl dříve fobii z injekčních jehel, jak přiznal.

„Nejdříve se odebere takzvaný malý odběr. A pokud chtějí lidé dát i plazmu, tak je potom lékaři pozvou i na další větší odběr,“ uvedla redaktorka CNN Prima NEWS, která Vágnera do nemocnice doprovodila.

„Dočetl jsem se teď v období, kdy máme lockdown a všechny tyhlety covid záležitosti, že byl enormní nedostatek dárců krve a plazmy,“ uvedl moderátor, který daruje krev od roku 2010. „Takže 12. října jsem to začal celé organizovat. Obvolával jsem známé. Jednak ze showbyznysu kamarády, ale taky sportovce. Říkal jsem si, že by bylo dobré v této situaci nějak pomoct nebo i na to upozornit.“

Zapojí se i zápasníci z MMA

Vzhledem k nucené pauze z důvodu „covid-chřipky“ se konečně po měsíci dostal Vágner k tomu, aby svůj záměr dotáhl do konce. „Dnes mi přislíbili účast Vláďa Šmicer. Přijede sem Petr Švancara až z Brna na otočku de facto 400 kilometrů, Radko Gudas, Michal Neuvirth, kluci z MMA, Viktor Pavlíček, Michal Blackbeard Martínek. Možná se objeví i Karlos Terminátor Vémola,“ řekl.

„Z mládí mám nějakou větší fobii z jehel a říkal jsem si, že to není úplně pro mě, ale časem už jsem si zvykl,“ zmínil Vágner.

Darovat krev můžete v jakékoliv nemocnici. Proč si Petr Vágner oblíbil právě Thomayerovu nemocnici v pražské Krči? „Je tady strašně dobrý personál, sestřičky, pan primář a hlavně tady mají nejlepší párky z celé Prahy. I když teď je koronakrize, tak dnes jsou bagety pro změnu,“ uvedl v nadsázce.

Tagy: