Chandlerova smrt nás zasáhla. Snad potká v nebi své české já, smutní dabéři Přátel

Matt LeBlanc a Matthew Perry v seriálu Přátelé

Speciální vysílání k připomínce Matthewa Perryho

Moc smutná zpráva. Tak se k náhlému úmrtí herce Matthewa Perryho vyjádřili čeští herci a dabéři, kteří propůjčili hlasy svým americkým kolegům ze seriálu Přátelé. Petr Rychlý ve vysílání CNN Prima NEWS připomněl nejen přirozenost Perryho hereckého talentu, ale rovněž i zemřelého kolegu Rostislava Čtvrtlíka, jehož hlasem seriálový Chandler promlouval k českým divákům. „Třeba se tam nahoře potkají a o všem si pokecají,“ nadhodil. Na svém Instagramu vzpomínala i Miriam Chytilová, ta v českém znění zastoupila postavu Rachel ztvárněnou herečkou Jennifer Anistonovou.

Ve vysílání CNN Prima NEWS k úmrtí Perryho hovořil herec Petr Rychlý, který v kultovních Přátelích propůjčil hlas Chandlerovu nerozlučnému parťákovi Joeyemu. „Na Perryho hereckém vyjádření v seriálu Přátelé se mi líbila především úspornost. Nijak nepřehrával a tím se tak krásně odlišoval od mého Joeyho, který do toho šel o něco víc. Bylo na nich vidět, že jsou velcí kamarádi,“ pronesl dabér postavy ztvárněné hercem Mattem Leblancem.

K TÉMATU: Poslední dojemná fotka Perryho s tátou: Rodič by neměl pohřbívat své dítě, truchlí lidé

Rychlý také zdůraznil, že pro něj samotného se jedná o dvojnásobně smutnou zprávu. „Nedávno jsem se potkal s bratrem Rostislava Čtvrtlíka, který daboval právě Chandlera a který by 9. listopadu oslavil nedožité 60. narozeniny. Právě proto jsme chtěli divákům připomenou tohoto úžasného herce a dabéra. Třeba se teď tam nahoře potkají a o všem si pokecají,“ podotkl dojemně ve vysílání CNN Prima NEWS.

Známý herec a dabér rovněž vypíchl, že Perry se aktivně věnoval sportu, který mohl jeho životní dráhu nasměrovat jinam. „Kdyby vše psychicky zvládl a prorazil, nemuseli jsme dnes mluvit o herci, ale o tenistovi. V juniorech byl úspěšným tenistou, ve své době dokonce druhým v celé Kanadě, jenže přestal zvládat psychicky prohry,“ vysvětlil Rychlý.

Nešťastný v lásce

Podle herce byl Perry nešťastný v lásce. „Když se seriál stal senzací, začaly v něm vystupovat i nejrůznější hvězdy, například Julia Robertsová, do níž se tehdy zamiloval a s níž měl dvouměsíční známost. Osobně si ho vážím za to, že o svých závislostech mluvil a chtěl touto cestou pomoct i ostatním, což považuju za úžasnou věc.“

Dabér Joeyho také ve vysílání CNN Prima NEWS uvedl, jaká scéna seriálu Přátelé se mu vtiskla do paměti. „Vzpomínám na ta pověstná křesla. Chandler a Joey si předsevzali, že z nich jednoduše nevstanou. A z toho vznikaly neskutečně humorné situace,“ dodal.

Nečekaný skon americko-kanadského umělce zarmoutil i českou dabérku a herečku Miriam Chytilovou. „Moc smutná zpráva. RIP,“ napsala představitelka seriálové Rachel na svém instagramovém účtu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Moje sestra je hrdinka. Svědkyně masakru v USA popsala střelbu a chaos v bowlingovém centru

Tagy: