První vyjádření policie o úmrtí Perryho. Příčinu ozřejmí pitva, podle záchranářů je zjevná

Policie uzavřela okolí domu Matthewa Perryho.

Krátce před úmrtím měl čtyřiapadesátiletý herec Matthew Perry sportovat a poté šel zregenerovat do vířivky. Zde ho zřejmě našel jeho asistent, který zalarmoval záchrannou službu. Přivolaní lékaři už herci ale nedokázali pomoct a na místě konstatovali smrt. Přesnou příčinu by měla určit soudní pitva. V domě byli také policisté z oddělení loupeží a vražd.

Herec z populárního seriálu před tragickou událostí hrál dvě hodiny pikleball – sport podobný tenisu, ale na menším hřišti – a pak poslal svého asistenta na pochůzku. Když se vrátil, Perry prý ležel ve vířivce a nereagoval. Do domu Matthewa Perryho v Los Angeles byli záchranáři přivoláni v sobotu v 16:07 místního času, uvedl britský web Daily Mail.

K TÉMATU: Svět truchlí nad úmrtím Perryho. Bolestné vzkazy herců i kanadského premiéra trhají srdce

Přivolaní zdravotníci se pokusili o záchranu, ale snaha o oživení nebyla úspěšná. Na místě tak byla konstatována smrt „po zjevném utonutí“, aniž by byl herec převezen do nemocnice. Příčina skonu však nebyla dosud oficiálně oznámena, připomíná britský web.

Do domu v Pacific Palisades byli vysláni také policisté z oddělení loupeží a vražd, ale údajně nebyly nalezeny žádné drogy ani známky cizího zavinění. Policie případ řeší jako úmrtí a očekává se, že soudní lékař okresu Los Angeles nařídí pitvu, aby určil příčinu a způsob jeho tragického skonu.

„Příčina Perryho smrti může být známa až po nějaké době, ale v tuto chvíli není podezření na cizí zavinění, sdělila deníku Los Angeles Times policie.

Perry si získal srdce diváků po celém světě jako představitel svérázného Chandlera Binga, kterého v deseti sériích Přátel ztvárnil ve všech 234 epizodách. Zahrál si ale i v řadě filmů, z nichž mezi nejznámější patří komedie Jen blázní spěchají, kde jeho partnerkou byla Salma Hayeková, či snímek Můj soused zabiják, kde vystupoval po boku Bruce Willise, který se aktuálně potýká s problémy spojenými s mozkovou afázií.

Lidé budou hovořit jen o Přátelích, uvedl ve své knize

Ve své vzpomínkové knize Friends, Lovers and the Big Terrible Thing (do češtiny přeloženo jako Přátelé, lásky a ten obrovský průšvih) se známý herec zmínil mimo jiné i o tom, jak si představuje reakci na zprávu o svém vlastním úmrtí. „Až umřu, je mi jasné, že lidé nebudou hovořit o ničem jiném než o Přátelích. Jsem za to ale vlastně rád a šťastný, že jsem jakožto herec odvedl kus dobré práce,“ uvedl Perry. Je prý poctěn, že se lidé baví na sociálních sítích humorem či trapnými situacemi Chandlera dodnes.

„Je mi ale také jasné, že až nastane můj čas, budou Přátelé to hlavní. Bylo by mnohem lepší, kdyby byl pořad uveden až za věcmi, které jsem udělal pro ostatní. Vím, že to tak nebude, ale bylo by to vážně skvělé,“ shrnul tehdy umělec své přání.

Tagy: