Detaily z vyšetřování smrti studentky Zuzany. Řidič ji srazil na přechodu, na místě zemřela

Smrt nadějné studentky herectví otřásl Spišskou Novou Vsí. Navzdory tomu, že dvaadvacetiletá dívka šla loni v září po přechodu, narazilo do ní auto a následky nehody byly fatální. Vozidlo řídil 50letý muž, studentka Zuzana na místě zemřela. Tragická nehoda se udála jen pár metrů od jejího bydliště. Policisté nyní informují o vývoji vyšetřování, píše web Pluska.

Mladá dívka měla život před sebou, věnovala se herectví, zpěvu i recitátorství. Krátce před svou smrtí dokonce vydala CD. Jak uvádí web Pluska, Zuzana studovala také Akademii umění v Banské Bystrici. Dne 18. září, jen pár metrů od jejího bydliště ji ale na přechodu pro chodce srazilo auto.

ČTĚTE TAKÉ: Šokující smrt malého chlapce. Pěstouni z něj vymítali ďábla

Podle výsledků policejního vyšetřování tehdy 50letý řidič z okresu Spišská Nová Ves směřoval s vozem po Mlýnské ulici ve směru od kruhového objezdu k místnímu obchodnímu domu. Na chodkyni zareagoval pozdě.

Zraněním podlehla

„Z výsledků znaleckého posudku z oboru silniční doprava řidič dostatečně nesledoval situaci na silnici, protože na chodkyni reagoval opožděně navzdory tomu, že byla dostatečně viditelná a přecházela po řádně vyznačeném přechodu pro chodce. Zranění, která při srážce utrpěla, byla neslučitelná se životem a na místě jim podlehla,“ informovala košická krajská policejní mluvčí Lenka Ivanová.

U řidiče přitom těsně po nehodě dechová zkouška neprokázala alkohol v krvi a také rozbor odebraného biologického materiálu vyloučil přítomnost jiných návykových látek v organismu. Negativní byly v daném směru i výsledky pitvy Zuzany.

Ivanová zdůraznila, že znalecké dokazování potvrdilo, že řidič při své jízdě porušil zákonnou povinnost, podle které je povinen dát přednost chodci, který vstoupil na vozovku a přechází přes přechod pro chodce, přitom jej však nesmí ohrozit.

„Na základě výsledků vyšetřování a důkazů vyšetřovatel odboru kriminální policie Okresního ředitelství Policejního sboru ve Spišské Nové Vsi 50letého řidiče obvinil z přečinu usmrcení, za který mu v případě prokázání viny hrozí 2 až 5 let za mřížemi,“ uvedla mluvčí.

Tagy: