Dívku na kolejích smetl vlak, jako zázrakem přežila. Pořádně se nerozhlédla, ukazuje video

Žena měla při střetu s vlakem obrovské štěstí

Dívku v Maďarsku srazil vlak, ale přežila

Podruhé se narodila. Dívka v budapešťské stanici Óbuda přecházela koleje, pořádně se však nerozhlédla a následně ji srazil vlak. Měla obrovské štěstí, přežila jen s oděrkami. Dramatické záběry z letošního března zveřejnila maďarská železniční společnost MÁV na sociální sítích jako varování.

Záběry ukazují, že se dívka podívala pouze doprava a na druhou stranu zapomněla. Vlaku přijíždějícího zleva si nevšimla, přestože se strojvedoucí snažil střetu všemi možnými prostředky zabránit. „Jakmile ji spatřil, okamžitě použil nouzové brzdy a zatroubil,“ napsala MÁV v příspěvku na Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragický začátek týdne. Nehodu u Hulína nepřežil jeden člověk, pro zraněné dítě letěl vrtulník

Následně došlo ke srážce. Prudký náraz ji odmrštil mimo kolejiště tak šťastně, že se jí v podstatě nic nestalo. V jiných případech mají ale podobné kolize fatální následky. „Když jsem k ní doběhl, byl jsem moc rád, že to takhle dopadlo,“ popisoval v diskuzi jeden z cestujících.

Děsivé video má být varováním pro chodce. „Vždy se rozhlédněte, železnice jsou nebezpečné. Vraťte se bezpečně domů,“ apelovala dopravní společnost.

Podobný případ, kdy člověk nevěnoval dostatek pozornosti jedoucímu vlaku, se nedávno stal v Kuřimi. Dvaatřicetiletému muži spadly do kolejiště cigarety. Když se pro ně vydal, srazil ho rychlík.

Dotyčný nebyl pod vlivem alkoholu nebo návykové látky, rychle se přibližující soupravy si přesto nevšiml, uvedla CNN Prima NEWS. „Spatřil ji až z bezprostřední blízkosti, kdy už nemohl nic dělat. Vlak jej zachytil a odhodil na nástupiště, kde mu po zastavení soupravy poskytl vlakový personál první pomoc a přivolal záchranáře,“ sdělil Chaloupka. Doplnil, že hrozivě vypadající srážku muž přežil bez tragických následků.

Tagy: