Smutná zpráva pro ODS. Zemřel dlouholetý tajemník poslaneckého klubu Tomáš Fejfar

Ve věku 72 let zemřel dlouholetý tajemník poslaneckého klubu ODS Tomáš Fejfar. Na sociální síti X to v úterý oznámil premiér Petr Fiala (ODS). Zároveň vyjádřil upřímnou soustrast pozůstalým.

„Se zármutkem jsem přijal zprávu o tom, že zemřel bývalý poslanec a dlouholetý tajemník poslaneckého klubu ODS a celoživotní vášnivý golfista a tenista Tomáš Fejfar. Děkuji Tomášovi za dlouholetou práci pro Občanskou demokratickou stranu, upřímnou soustrast jeho blízkým,“ napsal na sociální síti X premiér Petr Fiala (ODS).

Fejfar byl ve volbách v roce 1990 zvolen do České národní rady za Občanské fórum. Svůj mandát obhájil o dva roky později již za ODS. Zasedal ve výboru pro právní ochranu a bezpečnost. Během svého působení přesvědčil klub Občanského fóra, aby hlasoval proti obnově samosprávné Moravskoslezské země.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pekarová se vysmála Babišovi, přirovnala ho k Jakešovi. Arogantní paní, reagoval šéf ANO

V Poslanecké sněmovně, která vzešla z České národní rady, setrval až do konce svého funkčního období, tedy do voleb v roce 1996. Zaměřoval se na bezpečnost a armádní tematiku. V roce 1995 chtěl předseda Strany zelených Jaroslav Vlček podat na Fejfara trestní oznámení kvůli jeho tvrzení, že Vlček je agentem ruské zpravodajské služby. Spor se nakonec vyřešil Fejfarovou omluvou.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Česko je v krizi vládnutí. Vidíme divadlo, kde se hádá opozice s koalicí, tvrdí komentátoři

Tagy:
ODS Petr Fiala Občanské fórum Česká národní rada Poslanecká sněmovna ČR Poslanecký klub Tomáš Fejfar