Šťastný život se změnil v peklo. Hokejistovi prořízla brusle hrdlo, snoubenka poslala vzkaz

Pietní místo pro hokejistu Adama Johnsona v Nottinghamu

Celý svět řeší tragickou smrt hokejového útočníka Adama Johnsona

Svět Ryan Wolfeové se na konci října v mžiku otočil vzhůru nohama. Šťastný společný život s jejím snoubencem Adamem Johnsonem ukončila brusle jednoho z jeho protihráčů, která mu podřízla hrdlo. Nyní hokejistova přítelkyně zveřejnila dojemné společné fotografie.

Měl to být obyčejný hokejový zápas britské ligy mezi Sheffieldem a Nottinghamem. 28. říjen se však zapíše do historie ostrovního hokeje černým písmem. Při nešťastném pohybu obránce Matt Petgrave protihráči Johnsonovi bruslí podřízl hrdlo. Hráč po převozu do nemocnice svým zraněním podlehl.

ČTĚTE TAKÉ: Legendárního hokejistu čeká nejtěžší boj kariéry. Trojnásobný vítěz Stanley Cupu má rakovinu

Jeho snoubenka nyní na Instagramu sdílela dojemný vzkaz svému partnerovi. „Děkuji za naše vzpomínky a společný život, kéž bychom jich mohli mít víc, zlato. Každý den mi moc chybíš, miluju tě, Adame,“ napsala Wolfeová a připojila společné fotografie.

V komentářích pod příspěvkem se okamžitě začaly objevovat zprávy vyjadřující smutek a solidaritu. „Bolí mě za tebe srdce. Modlím se za tebe,“ napsala jedna z uživatelek sociální sítě.

PODÍVEJTE SE: Fanoušci týmu Nottingham Panthers se naposledy rozloučili s Adamem Johnsonem

Anglická policie v souvislosti se smrtí Johnsona zatkla jednoho muže, jeho identitu nesdělila. Kriminalisté oznámili, že muž byl zatčen kvůli podezření ze zabití a je ve vazbě.

Johnson se během kariéry dostal až do NHL, kde odehrál 13 zápasů za Pittsburgh. Vedle nižších zámořských soutěží působil také v evropských klubech v Malmö a Augsburgu. Za Nottingham nastupoval první sezonu. Po jeho tragickém úmrtí anglická i německá hokejová liga zavedly od začátku nového kalendářního roku povinnost pro všechny hráče nosit chránič krku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hokejoví fanoušci uctili památku brankáře Čechmánka smutečním pochodem

Tagy:
policie smrt hokejista brusle hokej fanoušci Sheffield Nottingham Adam Johnson Nottingham Panthers