Rána pro hudební fanoušky: Zemřel ikonický zpěvák Carmen, natočil hit k Hříšnému tanci

Hudební svět po celém světě truchlí. Ve věku 74 let zemřel zpěvák a frontman kapely Raspberries Eric Carmen. O smrti hudebníka, který se na sólové dráze proslavil hity All By Myself či Hungry Eyes ze slavného filmu Hříšný tanec, informovala jeho manželka Amy. Podle jejích slov odešel ze světa ve spánku během víkendu. O smutné události píše web TMZ.

„S obrovským zármutkem a těžkým srdcem musíme oznámit, že nás opustil Eric Carmen,“ cituje slova zdrcené rodiny web TMZ.

„Náš milovaný a talentovaný Eric odešel ve spánku během víkendu. Desítky let mu přinášelo radost vědomí, že se jeho hudba dotkla mnoha srdcí a zůstane navždy jeho odkazem,“ stojí v oznámení.

ČTĚTE TAKÉ: Nepotřebuje si hrát na žádnou hvězdu. Beata Rajská popsala novou Miss World

Na autora hitu All By Myself zavzpomínal i frontman kapely Kiss Paul Stanley. „Eric byl ve svém srdci vždy rockerem. Jeho hlas v sobě snoubil prvky Paula McCartneyho a Steva Marriotta. Jeho kapela The Raspberries s námi i koncertovala,“ přidal hudebník vzpomínku.

Carmen se narodil v Clevelandu v americkém státě Ohio. V sedmdesátých letech zažil raketový vzestup slávy s pop-rockovou skupinou The Raspberries. Členové svou vizáží mimo jiné odkazovali na jednotný vzhled legendárních The Beatles a dalších zásadních kapel pro hudební vlnu známou jako British Invasion (britská invaze), jež stála v 60. letech 20. století za nebývalým celosvětovým úspěchem muziky ze Spojeného království, připomíná web CNN.

„Tehdy jsme šli zcela proti proudu. Všude zněl progresivní rock, který jsem nesnášel. Miloval jsem kapely jako The Beatles, The Who, The Rolling Stones nebo The Beach Boys, prostě ty, které uměly napsat písně,“ zhodnotil frontman začátky kapely.

Jenže po letech obrovského úspěchu se v roce 1975 skupina rozpadla. Carmen neváhal a přešel na vlastní tvorbu. Jeho hity All By Myself či Hungry Eyes se staly v hudebním světě nesmrtelnými. Druhá píseň se stala neodmyslitelnou součástí soundtracku k divácky oblíbenému snímku Hříšný tanec.

Písně ihned obsadily první příčky v hitparádě Billboard's Hot 100, který je ve Spojených státech nejprestižnějším žebříčkem v prodejnosti singlů. Obě skladby setrvaly v hitparádě přes čtyři měsíce.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dost drsné chvíle, říká Ivan Hlas o boji s rakovinou. Hrozilo, že už nikdy nebudu mluvit

Tagy: