Děsivý nález v Brně: Lidská lebka na silnici a torzo těla opodál. Policie už ví, komu patří

Řidič, který před časem projížděl Brnem, oznámil hrozivý nález. Přímo na silnici na okraji města se totiž povalovala poměrně zachovalá lidská lebka. Jak se tam dostala a jestli se v okolí nestal trestný čin, okamžitě začali vyšetřovat policisté, kteří lebku odeslali na expertizu k odbornému zkoumání.

Šoférovi nákladního auta, který projížděl z brněnských Kohoutovic do Lískovce, se naskytl nezáviděníhodný pohled.

„Pod křižovatkou jsem si nalevo všiml něčeho, co připomínalo lidskou lebku. Když jsem to říkal kolegovi, tak mně nevěřil, a tak jsme se otočili a jeli se zpátky přesvědčit. Po příjezdu jsem zjistil, že se jedná o opravdovou lidskou lebku, a proto jsme na místo přivolali policii,“ uvedl nálezce.

ČTĚTE TAKÉ: Milost pro zubařku. Je čistá a synovi naletěla, říká otec zavražděného léčitele z Kutné Hory

Pro policisty okamžitě začalo náročné vyšetřování. Otázek bylo hned několik, odpovědi na ně ale zatím chyběly. Komu poměrně zachovalá lebka patří, jak se na silnici dostala a jak dotyčný zemřel? To byly jen některé zásadní body, ke kterým kriminalisté hledali řešení.

„Asi po dvou týdnech jsme objevili zbývající část těla. Patřilo 49letému muži,“ uvedl mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek. Podle informací CNN Prima NEWS torzo leželo o kousek dál v zahrádkářské kolonii.

„V dalším vyšetřování, a především podle výsledků pitvy, jsme zjistili, že muž pravděpodobně zemřel přirozenou smrtí,“ dodal Malášek. Policisté ale případ neuzavřeli a i nadále na něm pracují. Zajímá je mimo jiné i to, jak se hlava mrtvého muže na silnici dostala. Vyloučit nemohou variantu, že ji tam odnesla zvěř.

Tagy: