Šok v dovolenkovém ráji: Ženu pokousal žralok. Pomoc nevyhledala a vrátila se do vody

Na potápěčský výlet na Maledivách zdravotní sestřička Carmen Canovas Cervellová nejspíše jen tak nezapomene. Během potápění na ni zaútočil více než 90kilogramový žralok a kousl ji do ramene a zad. Napadená turistka si s tím však hlavu příliš nelámala. Ošetřila si ránu a do vody skočila znovu. Celý incident zachytil na kameru její kamarád a mořský fotograf Ibrahim Shafeeg.

Třicetiletá zdravotní sestra se do dovolenkového ráje vydala společně se svým 37letým kamarádem a freediverem Ibrahimem Shafeegem. „Rozhodli jsme se udělat si potápěčský výlet do žraločí zátoky. Chtěli jsme šnorchlovat uvnitř skupiny žraloků,“ řekl Shafeeg agentuře Media Drum World.

Osudného dne se dvojice potápěla u ostrova Vávu. Shafeeg si ponor natáčel na kameru GoPro. Po několika minutách dvojice narazila na hejno zhruba deseti žraloků vousatých, kteří se v oblasti běžně pohybují. Oba pak společně s nimi plavali několik dalších desítek minut. „Bylo tam asi deset žraloků, kteří vážili od 90 do 100 kilogramů a měřili přes tři metry,“ uvedl mořský fotograf.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Aligátor zaútočil na seniora před domem a ukousl mu část nohy. Po zastřelení mu visela z tlamy

Poté však jeden ze žraloků z ničeho nic zaútočil a pokousal ženu na zádech a ramenou. Přestože útok netrval více než pár sekund, zanechal odhodlaný tvor na těle turistky šrám o průměru asi patnácti centimetrů.

Žena lékařskou pomoc nehledala

Poraněná žena okamžitě vyplavala na hladinu, lékařskou pomoc však nevyhledala. „O tom kousnutí jsme si nemysleli nic vážného, šlo jen o lehké zranění. Ránu jsme vyčistili a pokračovali v potápění na stejném místě,“ dodal Shafeeg.

Žraloci vousatí jsou známí svou klidnou povahou. Pokud jsou ale vyprovokováni, mohou zaútočit. Během loňského roku napadl tento druh paryby přes 50 osob.

Tagy: