Solovjovová kritizuje Rusko. Útočíme na LGBT a přijímáme Hamás, tepe dcera propagandisty

Ruský novinář a moderátor Vladimir Solovjov je znám jako nejvýraznější tvář kremelské propagandy. S jeho rodinou je to však jiné. Silně protiválečnou rétoriku má jeho dcera Jekatěrina. Ta se navíc přiznala, že má odpor k nynějšímu rozhodnutí Rusů potlačit LGBT+ komunitu v zemi. O Solovjovové píše ruský investigativní portál The Insider.

„Mám ráda absurdní divadlo, ale tohle je zvrácený vtip. Označujeme neexistující a neškodné organizace jako extremistické, a zároveň vítáme na recepci v Kremlu hnutí Hamás,“ postěžovala si dcera známého ruského propagandisty na sociální síti Telegram.

PODÍVEJTE SE: Kdo je ruský propagandista Vladimir Solovjov?

Dodala, že z aktuální situace v Rusku by i proslulý spisovatel George Orwell známý svými dystopickými romány „zvracel“. „Připomenu, že Rusko navíc dodnes trestá domácí násilí pouze pokutami,“ dodala Solovjovová.

Dcera nechvalně proslulého propagandisty Vladimira Solovjova se svými názory jednoznačně odlišuje od svého otce. Staví se totiž například i proti ruské invazi na Ukrajinu a jak bylo zmíněno, aktivně se vyjadřuje k problematice domácího násilí v Rusku. Zapojuje se do akcí organizace Nasiliu.net a dalších lidskoprávních organizací.

Oproti tomu Solovjov v ruské televizi nemá problém vyzývat například k jaderným útokům na Ukrajinu, Evropu nebo dokonce USA. Nedávno byl navíc právě kvůli své rodině terčem kritiky. Propagandista totiž apeloval na ruské mladíky, aby narukovali do armády a šli bojovat na Ukrajinu. Posléze se zjistilo, že jeho dnes 22letý syn Daniil nic takového učinit nemusel, jak informoval například portál The Bussiness Insider.

Solovjovová svým prohlášením reagovala na rozhodnutí Ruského nejvyššího soudu z uplynulého týdne, který označil „mezinárodní hnutí LGBT“ za „extremistické“. Moskva k takovému kroku přistoupila i přesto, že žádné takové hnutí neexistuje. O Solovjovové píše ruský investigativní portál The Insider.

Tagy:
válka Moskva divadlo domácí násilí Hamás LGBT Rusko ruská invaze na Ukrajinu Vladimir Solovjov The Insider