Strach o kapitána: Souček nepřijel na EURO úplně zdravý, před Portugalskem netrénoval naplno

Kapitán českých fotbalistů Tomáš Souček připustil, že po čtvrtečním příjezdu týmu na mistrovství Evropy v Německu nebyl jeho zdravotní stav ideální. Devětadvacetiletý záložník kvůli blíže nespecifikovanému problému při úvodním pátečním tréninku vynechal některá kontaktní cvičení. Před úterním vstupem do šampionátu proti Portugalsku se už ale cítí dobře, řekl na tiskové konferenci v dějišti utkání v Lipsku.

Souček měl v pátek na úvodním otevřeném tréninku u Hamburku, kde má mužstvo během EURA základnu, zatejpovanou nohu. V neděli vpodvečer v Lipsku už absolvoval minimálně první čtvrthodinu, která byla přístupná pro média, bez viditelných omezení.

ČTĚTE TAKÉ: Němci odstartovali fotbalové EURO demolicí Skotska. Všechno špatně, znělo od soupeře

„Abych řekl pravdu, když jsem sem přijel, nebo to úplně ideální. Ale musím poděkovat klukům, všem fyzioterapeutům, masérům i dalším, jak se o mě starají. Zvlášť (fyzioterapeut) Martin Janoušek udělal skvělou práci. Dnes jdu do tréninku, cítím se dobře a věřím, že to tak bude i zítra,“ prohlásil Souček.

Je přesvědčen, že český tým má na to, aby Portugalce, kteří jsou čtvrtým největším favoritem EURA, obral o body. „Věříme, že šance je. Ve fotbale je vždy šance vyhrát, i ten nejhorší tým proti nejlepšímu to může dokázat. Věříme, že nejsme tak velký outsider. Chceme si to s nimi rozdat a každý bod by se do skupiny počítal. Naším cílem je postoupit ze skupiny a zítra nás čeká důležitý start turnaje, tak se od něj chceme odrazit. Půjdeme do zápasu od první minuty s hlavou nahoře,“ řekl Souček.

Hlavní portugalskou hvězdou je i v 39 letech kapitán Cristiano Ronaldo, rekordman v počtu reprezentačních branek i startů. „Všichni víme, jakou má kvalitu. Když dostane ve vápně prostor, ten gól prostě dá. Víme, že mu nemůžeme nechat ani centimetr prostoru. Jak v pokutovém území, tak v mezihře. Musíme ho zdvojovat a dostupovat. To je náš cíl, jak zastavit jeho, ale i jeho spoluhráče,“ uvedl záložník West Hamu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Sadílek se nezranil na kole, ale na tříkolce. Vedení fotbalové reprezentace se omluvilo

Tagy:
zdraví Německo Portugalsko trénink Cristiano Ronaldo Tomáš Souček fotbal West Ham United FC Mistrovství Evropy ve fotbale EURO 2024 Mistrovství Evropy ve fotbale 2024