Sex s milenkou, vykopnuté dveře a postřelený manžel. Expolitik z Lovosic vypovídal u soudu

Ústecký expolitik postřelil muže své milenky.

Ústecký expolitik postřelil muže své milenky

Krajský soud v Ústí nad Labem v úterý pokračoval v projednávání případu bývalého místostarosty Lovosic, který je obžalovaný z pokusu o vraždu. Podle spisu měl vloni v lednu ze své legálně držené zbraně postřelit manžela své milenky. Až nyní u soudu vypovídal, necítí se prý vinen.

V hotelovém pokoji na Litoměřicku se bývalý místostarosta Lovosic Miroslav Závada oddával sexu se svou milenkou. Nevěru ale nečekaně odhalil její manžel.

ČTĚTE TAKÉ: Mladiství rváči terorizovali Jablonec. Za trest budou uklízet, soud neměl jinou možnost

„Vykopl jsem dveře a dostal se do pokoje, tam to přišlo. Křičeli jsme na sebe, a než jsem stačil cokoli udělat, ten člověk ke mně přistoupil, přiložil mi zbraň k břichu a vystřelil,“ sdělil postřelený manžel.

Bývalý místostarosta má ale svou verzi příběhu a tvrdí, že spoušť nezmáčkl a zbraň prý vystřelila sama. „Během toho zmatku zazněl výstřel. Pak pokračoval ten atak. Necítím se vinen. Je mi líto, že došlo ke zranění, je mi líto, že k té situaci vůbec došlo,“ vypověděl obviněný.

Závada, který býval členem vedení ODS v Ústeckém kraji, měl podle svých slov doma tři pistole. Zbraň prý u sebe běžně nosil od doby, co ho přepadli. Na údajné doporučení zkušebního komisaře ji prý měl vždy nabitou a odjištěnou, a tedy připravenou ke střelbě.

„Ta pojistka byla funkční a tu zbraň bylo možné zajistit. K výstřelu z té pistole je třeba překonat odpor spouště. A zbraň takové konstrukce k nošení s odjištěnou pojistkou není vhodná,“ oponoval obžalovanému soudní znalec z oboru kriminalistiky Milan Fencl.

Všichni tři aktéři milostného trojúhelníku se z minulosti znali z lovosické radnice. Postřelený muž podle svých slov dodnes trpí psychickými problémy. S manželkou se rozvádí. „Mám strach o sebe, dokonce jsem zaregistroval i nějaké výhrůžky na mou osobu, abych si dával na sebe pozor, že mě chtějí dodělat,“ dodal navíc u soudu.

Hlavní líčení bude pokračovat v prosinci výslechem svědků. Za pokus o vraždu navrhuje státní zástupce obžalovanému muži osmiletý trest vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bití, tahání za vlasy i nadávky. Případ týrání dětí v jeslích v Žatci zřejmě zamíří k soudu

Tagy: