Otčím měl umlátit roční holčičku, nic si nepamatuje. Pomoc zavolala až její matka

Teplický soud poslal do vazby muže v souvislosti s úmrtím dítěte

Muže zadrženého kvůli smrti zhruba rok a půl staré holčičky poslal teplický okresní soud do vazby. Policie ho obvinila z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Dítě zemřelo v sobotu v Teplicích. Podle soudu je pro jeho vazbu několik důvodů.

Holčičku podle policie zabil její otčím v době, kdy její matka nebyla doma. Pomoc tak přivolala až po návratu z práce. Záchranáři už ale nedokázali dívence pomoci.

„Obviněný se ke skutku při vazebním zasedání nevyjadřoval, projevil nad ním lítost s tím, že si průběh skutku nepamatuje,“ uvedl soudce Miroslav Čapek s tím, že byl 41letý muž v době zatčení pod vlivem alkoholu.

Policie otčíma obvinila z těžkého ublížení na zdraví, za které hrozí od osmi do 16 let vězení. „Podle názoru soudu by jednání mělo být kvalifikováno jako zločin vraždy spáchaný na nezletilém dítěti, a to zvlášť závažným a trýznivým způsobem,“ nesouhlasil s kvalifikací Čapek. Za vraždu hrozí 15 až 20 let za mřížemi, případně výjimečný trest.

Muže poslal soud do vazby, protože uznal, že pro ni existují všechny zákonné důvody. Policie teď bude pracovat na shromáždění všech důkazů.

Tagy: