Soud ve Filadelfii osvobodil policistu, který zastřelil řidiče. Ve městě vypukly nepokoje

Policie zasahuje u střelby ve Filadelfii.

Rabování obchodu

Policejní zákrok, který hýbe Spojenými státy. Ve Filadelfii osvobodil soud policistu, jenž během služby zastřelil řidiče. Údajně na protest kvůli zprošťujícímu rozhodnutí soudu vyrabovala asi stovka teenagerů obchody v centru města. Policie to vidí jinak. Není to protest, ale řádění kriminálních živlů, uvedla televize CNN Prima NEWS.

Asi stovka maskovaných teenagerů plenila v centru Filadelfie jeden obchod za druhým. Lupiči cpali zboží do igelitových tašek a ty pak končily v kufrech aut.

ČTĚTE TAKÉ: Mrazivé záběry: Mladík střelil zblízka do obličeje zloděje, který kradl v pizzerii

„Během noci jsme přijímali telefonáty o rabování po celém městě. V tuto chvíli víme, že bylo zatčeno 15 až 20 lidí,“ sdělil policejní komisař John Stanford.

Řádění teenagerů se nevyhnul ani obchod známé IT firmy. Uvnitř nezůstalo prakticky nic. Hromadu telefonů a tabletů našli policisté opodál. Videa z rabování a ze zásahu policistů se objevila na sociálních sítích.

Rabování začalo chvíli po poklidném protestu proti policejnímu násilí. „To nemělo nic společného s protestem. To, co jsme tady měli dnes večer, byla skupina kriminálníků, kteří využili situace,“ zhodnotil incident Stanford.

Protest proti policejnímu násilí se konal kvůli úternímu rozhodnutí soudu. Ten dospěl k závěru, že policista, který zastřelil řidiče při běžné kontrole, jednal v sebeobraně.

„Řekli, že je nedostatek důkazů. Jak by to mohl být nedostatek důkazů? V soudní síni bylo přehráno video. Byl to můj synovec, který byl zavražděn, a vy prostě stáhnete všechna obvinění policisty. Takže je v pořádku někoho zavraždit, protože jste policista?“ ptala se zdrcená teta zastřeleného Zoraida Garciaová.

Podle obhájce policisty šlo o politováníhodnou nehodu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ulice plní bezvládné zombie. Drogová krize v USA se vymyká kontrole, ukazuje děsivé video

Tagy:
smrt policista krimi rabování USA Philadelphia vražda střelba násilí sebeobrana Zoraida Garciaová