Válčila s Navrátilovou, teď čelí nejtěžšímu soupeři. Legendární Evertová má znovu rakovinu

Bývalá tenisová jednička, rivalka Martiny Navrátilové, komentátorka a analytička televize ESPN. Legendární Chris Evertová oznámila, že jí byla znovu diagnostikována rakovina. Napoprvé nemoc, která připravila o život její mladší sestru, udolala loni v květnu. I nyní je prý připravena se s ní poprat.

„Od doby, kdy mi byla před dvěma lety poprvé diagnostikována rakovina, jsem o svých zkušenostech mluvila velmi otevřeně. Chtěla jsem vám všem poskytnout aktuální informace. Moje rakovina se vrátila,“ uvedla 68letá Evertová v pátečním prohlášení.

ČTĚTE TAKÉ: Dojemná chvíle Navrátilové. Tenisové legendě tekly slzy, když od Vystrčila přijímala medaili

Sportovkyně, která během své kariéry získala 18 grandslamových titulů ve dvouhře a tři grandslamové ve čtyřhře, již nemocí trpěla. V lednu 2022 jí byla diagnostikována rakovina vaječníků v prvním stadiu, připomněl web CNN. Bývalá světová jednička léčbu zdárně ukončila po šesté chemoterapii v květnu 2022.

Včasné odhalení zachraňuje životy

„I když je to diagnóza, kterou jsem nikdy nechtěla slyšet, opět cítím štěstí, že byla zachycena včas. Na základě PET CT vyšetření jsem tento týden podstoupila další robotickou operaci. Lékaři našli rakovinné buňky ve stejné oblasti pánve. Všechny buňky byly odstraněny a já jsem zahájila další kolo chemoterapie,“ pokračovala Evertová.

Vzhledem ke svému aktuálnímu osobnímu boji se nebude moci jako analytička a komentátorka účastnit nadcházejícího Australian Open. „Ale na zbytek grandslamové sezony budu připravena. Všem doporučuji, aby znali svou rodinnou anamnézu. Včasné odhalení zachraňuje životy. Buďte o letošních svátcích vděční za své zdraví,“ vzkázala.

Legendární tenistka mluví z vlastní bolestné zkušenosti. Rakovina vaječníků připravila v roce 2020 o život její mladší sestru, bývalou profesionální tenistku Jeanne Evertovou Dubinovou. Bylo jí 62 let.

Soupeřky na kurtu

Evertová má za sebou více než úspěšnou sportovní kariéru. Na kurtu panovala mezí ní a Martinou Navrátilovou svého času značná rivalita. Souhrou osudu byla oběma ikonám diagnostikována rakovina. Navrátilová, stejně jako nyní Evertová, bojovala se zákeřnou nemocí dvakrát. V květnu s nadšením oznámila, že rakovinu znovu porazila.

Americká tenistka se stala jednou z nejlepších hráček v historii tohoto sportu. Byla první hráčkou, která vyhrála tisíc zápasů ve dvouhře, a první, která vydělala milion dolarů na kariérních odměnách. V pouhých 15 letech porazila na turnaji v Severní Karolíně tehdejší světovou jedničku Margaret Courtovou.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Siniaková už si našla náhradu za Krejčíkovou. Bude hrát s letošní deblovou jedničkou

Svou aktivní kariéru ukončila v roce 1989. Ve stejném roce se stala první sportovkyní, která uváděla pořad Saturday Night Live. Od roku 2011 Evertová působí jako komentátorka a analytička televizní stanice ESPN, mimo to má tři sny.

Je to jako plivanec do ksichtu, popsala Slováčková. Co nejhoršího může slyšet nemocný?

Tagy: