Sledujte záznam speciálu k volbám na Slovensku

Peter Pellegrini a Ivan Korčok, podle průzkumů hlavní favorité prezidentských voleb na Slovensku v roce 2024

Slovenské prezidentské volby 2024 (19)

Souboj o prezidentský palác v Bratislavě vrcholí. Zvítězí předseda národní rady a bývalý premiér Peter Pellegrini, nebo bývalý ministr zahraničí a diplomat Ivan Korčok? Jak ovlivní nový prezident život na Slovensku a česko-slovenské vztahy? Souboj o každého voliče začal a bude to drama až do sečtení posledního hlasu. Sledujte prezidentské volby na Slovensku společně s týmem našich moderátorů, reportérů i expertů. Pětice moderátorů ve složení Terezie Tománková, Libor Bouček, Petr Suchoň, Petr Převrátil a Barbora Zlatohlávková zprostředkují průběžné výsledky, rozhovory i detailní analýzy výsledků, včetně reakcí politiků. V sobotu 6. dubna živě od 20:00 po celou noc na CNN Prima NEWS.

Již  6. dubna proběhne na Slovensku druhé kolo prezidentských voleb. Hlavní část speciálního vysílání začne v sobotu ve 20:00, během něj tým CNN Prima NEWS poskytne všechny důležité informace přehledně a na jednom místě. O prezidentský palác se utkají ve druhém kole:

Peter Pellegrini

Narodil se 6. října 1975 v Banské Bystrici a do prezidentských voleb byl nominován poslanci. V současné době působí jako předseda Národní rady a předseda vládní strany Hlas, kterou založil v roce 2020 poté, co skončil ve straně Směr Roberta Fica. V letech 2018 až 2020 byl premiérem Slovenska. Podporují jej strany Hlas a Směr. V prvním kole voleb získal 37 procent.

Ivan Korčok

Ivan Korčok se narodil 4. dubna 1964 v Banské Bystrici a pro svou kandidaturu nasbíral podpisy občanů. Roky působil jako diplomat na různých velvyslanectvích (např. v Německu, Švýcarsku a USA). Také pracoval jako člen delegace při vyjednávání o vstupu Slovenska do NATO a jako zmocněnec vlády při předsednictví Slovenska v Radě EU. V letech 2020 až 2021 byl ministrem zahraničí ve vládě Igora Matoviče. Během vládní krize podal demisi. Podporují ho SaS a Progresívne Slovensko. V prvním kole voleb získal 42 procent.

Speciální vysílání na CNN Prima NEWS

Velká politická diskuse

CNN Prima NEWS znovu nabídne rozsáhlé volební vysílání v průběhu celé noci včetně živých vstupů z volebních štábů, průběžných výsledků, datových analýz ve spolupráci s Ústavem empirických studií STEM i komentářů expertů z volebního studia. Hned v první části večera povede Terezie Tománková velkou politickou diskusi zástupců české vládní koalice i opozice. Pozvání přijali Ondřej Kolář (TOP 09), Marcel Kolaja (Piráti), Karel Havlíček (ANO) a Petr Mach (SPD).

Noční volební studio

Hlavní část speciálního vysílání startuje opět v sobotu ve 20:00. Tým CNN Prima NEWS přinese divákům všechny potřebné informace přehledně na jednom místě. Moderátoři Terezie Tománková a Libor Bouček vyzpovídají ve studiu řadu komentátorů, bývalých politiků i expertů s vazbami na Slovensko.

Petr Suchoň tradičně zanalyzuje důležitá data s pomocí interaktivní obrazovky Magic Wall, vezme diváky na slovenská volební bojiště a pomůže pochopit celý kontext letošní volby i možné dopady výsledku. To vše společně s analytiky z Ústavu empirických výzkumů – STEM, s nímž CNN Prima NEWS dlouhodobě spolupracuje.

Petr Převrátil rozebere vývoj aktuálních výsledků a Barbora Zlatohlávková nabídne pohled na to nejzajímavější ze sociálních sítí.

Přímo na Slovensku pak bude mít CNN Prima NEWS čtyři štáby s reportéry Patrikem Kaizrem, Janem Sochou, Danielou Habešovou a Andreou Teissigovou.

Speciální vysílání s komentáři českých a slovenských expertů i politiků začíná v sobotu 6. dubna ve 20:00 na CNN Prima NEWS a pokračuje celou noc až do sečtení všech hlasů. Ráno pak naváže speciální povolební vydání pořadu NOVÝ DEN tradičně v 5:55.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Prezidentská kampaň na Slovensku. Korčok čelí hackerům i falešnému webu, viní Pellegriniho

Tagy:
Slovensko Libor Bouček Nový den volby Terezie Tománková Peter Pellegrini Banská Bystrica Ivan Korčok Petr Suchoň druhé kolo Petr Převrátil prezidentské volby na Slovensku Barbora Zlatohlávková