Sledujte ŽIVĚ Partii s Vystrčilem z ODS: Umí si představit vládu s ANO?

Miloš Vystrčil

Mimořádná Partie Terezie Tománkové se třemi nejvyššími ústavními činiteli v Česku. V první hodině se představí prezident Miloš Zeman. Ve druhé premiér Andrej Babiš z hnutí ANO a ve třetí pak předseda Senátu Miloš Vystrčil z ODS. Sledujte speciální díl pořadu v neděli v 11:00 na Primě, CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Naposled řekl prezident Miloš Zeman ve vysílání nedělní Partie na konto možného zapojení ruských tajných služeb do vrbětických výbuchů, že explozi považuje za teroristický akt, byť nelze v tuto chvíli říci, že šlo o akt státního terorismu. Taky apeloval na to, aby se celá záležitost důkladně prošetřila.

Na prezidenta se po odvysílání pořadu taky strhla vlna kritiky za chování k moderátorce Terezii Tománkové. „Při nejbližší příležitosti věnujeme panu prezidentovi knihu o slušném chování k ženám. Po jeho dnešním televizním vystoupení jsme nabyli dojmu, že mu v jeho rozsáhlé knihovně chybí,“ uvedla koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) na svém twitterovém účtu.

Moderátorky se zastali i jednotliví politici, zejména z řad opozice. „Chování pana Zemana k Terezii Tománkové bylo pokračováním jeho mnohaletého buranství. Je smutné, že 2 853 390 občanů to v prezidentské volbě posvětilo,“ uvedla předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Jak bude rozhovor vypadat nyní, to sledujte už v neděli dopoledne.

Babiš nejen o předvolební kampani

Andrej Babiš se vyjádřil v pořadu CNN Prima NEWS 360° na konto zakladatele hnutí Přísaha Roberta Šlachty takto: „Pan Šlachta dělá přesně to, co jsem dělal v roce 2013. Úplně přes kopírák. Absolutně. Není to ale moje béčko, to jsou nesmysly. Dělá to dobře, je to pohledný muž, má kontakty a má i dobré fotky. Je to přesně hnutí ANO v roce 2013. Přesně takhle jsem to dělal. Má to jednoduché.“ Sám má ale před sebou náročné předvolební období. Povede vůbec nejtvrdší volební kampaň své kariéry? Je na to připravený? Nejen o tom s moderátorkou Terezií Tománkovou.

Šéf Senátu a volby

Dopady kauzy kolem exposlance TOP 09 Dominika Feriho na koalici Spolu jsou přeceňované, myslí si šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS), třetí host nedělní Partie. Není podle něj pravda ani to, že by ODS do koalice s TOP 09 šla jen kvůli mladému poslanci. I bez něj má prý koalice Spolu šanci na vítězství ve volbách. Uvedl to v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Co dále soudí o nadcházejících volbách?

Nejen o tom v neděli v 11:00 v Partii na Primě, CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Tagy: