Nervózní a nejistý dánský král. Polibek s Marií odkazoval i na zvěsti o nevěře, míní expert

Expert na řeč těla pro německý deník Bild zanalyzoval vystoupení nového dánského krále Frederika X., a to v souvislosti se spekulacemi, že byl manželce Marii Dánské nevěrný. Frederik X. po nedělní korunovali spolu s rodinou zamířil na balkon zámku Christiansborg, odkud zamával svým příznivcům.

V neděli podepsala abdikaci Frederikova matka Margrethe II. – z trůnu odstoupila po 52 letech – a korunu získal její nejstarší syn, nasadila si ji i jeho manželka Marie Dánská.

ČTĚTE TAKÉ: Další výbušná kniha na obzoru? Vydá ji Meghan, na srdci toho má hodně, říká expertka

Na balkoně Christiansborgu, kde sídlí dánský parlament, pár společně s dětmi zamával všem, kteří ho přišli pozdravit. Frederik X. a Marie Dánská si vyměnili i polibek.

Podle odborníka na řeč těla Therstena Havenera se z jejich strany jednalo o předem promyšlený krok. „Polibek byl skutečný. Ale byl to spíš signál po údajných zvěstech o Frederikově nevěře, promyšlený krok. Chtěli tím dát najevo, že drží spolu, jsou král a královna a jdou do budoucnosti společně, ať už se stalo cokoli,“ sdělil pro německý deník Bild.

Frederik byl před svým proslovem viditelně napjatý. „Nejprve hledal poznámky ke své řeči ve špatné kapse kalhot. Svou nervozitu ale nepřehrával a působil velmi autenticky,“ vysvětlil expert. Všiml si také, že často měnil postoj a ruce měl vždy před sebou, což prý dělají lidé, když jsou uvnitř neklidní.

„Jeho projev byl ale velmi sebejistý, Frederik neřekl ani jednou ‚ehm‘ a díval se do publika,“ poznamenal odborník. „Při slovech hrdost, pokora a odpovědnost pozvedl obočí, což je znamení, že tyto body jsou pro něj velmi důležité,“ uvedl Havener.

S Marií Dánskou se monarcha seznámil v baru v australském Sydney během letních olympijských her v roce 2000, připomněl web The Telegraph.

Od minulého roku však Frederika X. pronásledují zvěsti o tom, že byl manželce nevěrný. V říjnu ho Frederik přistihli fotografové, jak vychází z bytu mexické moderátorky sedmačtyřicetileté Genovevy Casanové v Madridu. Palác se k události nikterak nevyjádřil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Piers Morgan odhalil jména „královských rasistů“. Britové mají právo je znát, řekl

Tagy:
nevěra král královská rodina Dánsko aféra Margrethe II. Markéta II. Korunní princezna Marie Dánská Frederik X. Christiansborg Mary Elizabeth Donaldsonová Marie Dánská