Spekulace se potvrdily. Zeman přijal v Lánech nástupce Prymuly, jde o Jana Blatného

Prezident přijal nástupce Prymuly

Zeman v Lánech přijal kandidáta na post ministra zdravotnictví

Prezident Miloš Zeman v Lánech přijal kandidáta na post ministra zdravotnictví. Je jím náměstek ředitele Fakultní nemocnice v Brně Jan Blatný. Jejich schůzka trvala zhruba hodinu. Před novináře Blatný nepředstoupil.

Od vypuknutí skandálu současného ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO), kterého přistihli fotografové deníku Blesk, jak vychází před půlnocí bez roušky z restaurace, se spekulovalo nad jménem jeho možného nástupce.

Premiér Andrej Babiš (ANO) nechtěl nového ministra jmenovat do doby, než se setká s prezidentem. Spekulovalo se hned o několika jménech. Teď je ale už jisté, že se jedná o náměstka ředitele FN Brno a primáře tamního Oddělení dětské hematologie a biochemie Jana Blatného.

Právě on se měl ještě v pátek setkat na Úřadu vlády s premiérem. Blatný je lékař specializovaný na dětskou hematologii, neboli léčbu poruch srážlivosti krve. Ředitel brněnské fakultní nemocnice Jaroslav Štěrba ČTK řekl, že funkce ministra je v nynější době šíření koronaviru obtížná pro každého, ale Blatný by byl člověk na správném místě.

Tagy: