Hoteliéři ze Špindlu hlásí na silvestra téměř vyprodáno. I přestože neočkované odmítají

Špindlerův Mlýn

Silvestrovské pobyty ve Špindlerově Mlýně jsou téměř vyprodané

Špindl hlásí na silvestra téměř vyprodáno. Přestože se ani tam nemohou ubytovat neočkovaní, konec roku v největším krkonošském středisku opět stráví tisíce lidí.

Konec roku stráví ve Špindlerově Mlýně především Češi. Pomalu se ale začíná vracet také zahraniční klientela, hlavně Poláci a Němci. „Silvestr je specifický, většinou se rezervuje hodně dopředu, ale je pravda, že poslední dobou jsou rezervace spíš na poslední chvíli,“ uvedl manažer hotelu Central 1920 Ondřej Leplt.

„Situace je zatím dobrá, odhadujeme 70 až 80 procent současné obsazenosti, což jsou docela dobrá čísla na to, jak epidemická situace vypadala. Máme z toho radost,“ řekl majitel ubytovací kanceláře Martin Jandura.

Celková ubytovací kapacita Špindlerova Mlýna je zhruba 10 tisíc lůžek. V sezónách před koronavirovou pandemií v tuto dobu byly vánoční a silvestrovské pobyty téměř beznadějně vyprodané.

„Před covidem ta situace byla úplně jiná, to už jsme byli na těchto číslech v říjnu a listopadu,“ vysvětlil Jandura. „Letošní sezóna je charakteristická tím, že se rezervace pořád do poslední chvíle mění. Někdo si pobyt objedná, pak vystornuje, protože přijdou nařízení nebo restrikce, kvůli kterým nemohou přijet. Takže do poslední chvíle nevíme, kdo tam bude bydlet,“ popsala Ilona Nejezchlebová z hotelu Olympie.

Lyžovat a ubytovat se mohou pouze lidé, kteří se prokáží očkovacím certifikátem nebo potvrzením o prodělání covidu. Neočkované zájemce hoteliéři musejí odmítat. „Vždycky se s hosty snažíme domluvit, aby si rezervaci přesunuli na příjemnější dobu, kdy restrikcí bude méně,“ uvedla  Nejezchlebová. Na návštěvníky čekají ve Špindlerově Mlýně velmi dobré lyžařské podmínky. O víkendu středisko nabídne porci víc jak patnácti kilometrů sjezdovek.

Tagy: