Spor o kebab v Mostě: Nemáte povolení, vzkazují úřady majiteli. Za vším je rasismus, tvrdí on

Kebab (Ilustrační foto)

Kebab místo lékárny

Kuriózní spor o kebab se rozhořel v severočeském Mostě. Tamní podnikatel namísto avizované lékárny otevřel v bytovém domě provozovnu s rychlým občerstvením. To se ale nelíbí sousedům, kteří žádají její okamžité zrušení. Majitel si naopak stojí za tím, že nedělá nic protizákonného.

Rychlé občerstvení otevřel jeho majitel v přízemí bytového domu v Mostě bez souhlasu sousedů. „Celou tu dobu, tedy dva a půl roku, tady budoval rychlé občerstvení,“ sdělila pro CNN Prima NEWS místopředsedkyně Společenství vlastníků jednotek Martina Dekojová.

ČTĚTE TAKÉ: V Lovosicích hořela skládka pneumatik. Provozovatel areálu odmítal komunikovat s hasiči

Majiteli se prý pro původně zamýšlenou lékárnu nepodařilo sehnat personál. „Je to moje osobní vlastnictví a co tam budu provozovat, bych měl rozhodnout hlavně já sám, ne někdo ze sousedů. Přístavba stojí mimo obytný dům a nikomu nepřekážíme,“ řekl podnikatel a majitel provozovny Rachid Khalil.

„Mám tady napojenou klimatizaci a teď veškeré výpary, které oni napojili na toalety, mi půjdou do bytu,“ postěžovala si obyvatelka domu Denisa Bednaříková.

S tím ale majitel kebabu původem ze Sýrie nesouhlasí, podle něj stojí za celým sporem nejenom zájem některých sousedů o odkup jeho prostor, ale hlavně rasismus. „Několikrát nás vyzvali, abychom táhli tam, odkud jsme přišli, protože nejsme rodilí Češi,“ řekl Khalil.

U sporů kvůli provozu kebabu pravidelně zasahuje policie. „Stavba (nebytový prostor) je užívána v rozporu s kolaudačním souhlasem, respektive bez povolení stavebního úřadu,“ uvedla mluvčí mosteckého magistrátu Klára Vydrová. Stavební úřad už 1. srpna zkontroluje, zda majitel kebabu provoz ukončil. Pokud ne, hrozí mu pokuta až milion korun.

„Teď je podaná žádost o změnu užívání na rychlé občerstvení,“ sdělil Khalil. Je tak pravděpodobné, že o osudu mosteckého kebabu rozhodne až soud.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Obcování v ulicích měst: V Ústeckém kraji se během léta potýkají s pikantním problémem

Tagy:
spor bytový dům Most kebab rychlé občerstvení produkty a služby ekonomika, obchod a finance