Sportovní komentátor, zahradník, herec a dobrodruh. I to byl Karel Gott

Liga mistrů s Karlem Gottem v roce 2013.

Karel Gott byl hostem studia Ligy mistrů v roce 2013

To, že byl Karel Gott fenomenální zpěvák s úspěchy po celém světě, skvělý tanečník nebo že maloval obrazy a miloval nadevše svoji rodinu, je všeobecně známé. Věděli jste ale, že by levou zadní zvládl komentovat sportovní utkání? Máme důkaz.

Psal se rok 2013 a plzeňská Viktorka bojovala v posledním předkole o postup do milionářské Ligy mistrů. Zápas se slovinským Mariborem tehdy vysílala stanice Prima Cool a jako host byl ve studiu Karel Gott. Svými fotbalovými znalostmi překvapil i moderátora Libora Boučka. Na záznam se můžete podívat v úvodním videu.

Karel Gott dal také symbolicky jméno velmi vzácnému stromu a u toho si zkusil i další profesi – zahradničení. V pražské botanické zahradě zasadil svůj strom – vzácnou wolemii vznešenou, která podle zkamenělin běžně rostla před 200 miliony let. Součástí projektu Kořeny osobností se stal 28. 5. 2009.

Slavík byl nejen hudebníkem, ale i schopným hercem. Objevil se v desítkách filmů a pohádek. Zahrál si například ve filmu Kdyby tisíc klarinetů z roku 1964. V roce 1974 dokonce vytvořil hlavní roli ve filmu Hvězda padá vzhůru. Kultovní je i jeho scéna s Bolkem Polívkou ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag, kde si zahrál, jako již několikrát předtím, sám sebe.

Dále si zahrál třeba v celovečerní pohádce Z pekla štěstí 2. Šanci zhostit se další filmové role měl i po boku své dcery Charlottky v muzikálové komedii Decibely lásky. O dva roky později se k nim přidala i mladší dcera Nelinka v česko-slovenské pohádce Když draka bolí hlava. Vydal také řadu nezapomenutelných filmových hitů.

Karel Gott nebyl jen všestranně talentovaný, ale užíval si život plnými doušky. Často cestoval za prací, ale i soukromě. Na svých cestách nelenil a vždy si přivezl nějaký nezapomenutelný zážitek. „Mám pocit, že jsem žil životů hned několik,“ říkával sám Mistr.

Podívejte se na další fotografie Karla Gotta, jak ho neznáte:

Tagy: