Kdyby neměl Ivanku, odešel by možná dřív, říká bývalá mluvčí Karla Gotta

Karel Gott a Aneta Stolzová

Vzpomínka na Karla Gotta

Uplynul už rok od smrti hudební legendy a zlatého slavíka Karla Gotta, kterého si ve čtvrtek nepřipomínají jen fanoušci. V rozhovoru ve vysílání CNN Prima NEWS na „božského Káju“ zavzpomínala také jeho bývalá mluvčí Aneta Stolzová. „Byl to výjimečný člověk, hodně jsem se od něj naučila,“ řekla v emotivní pietě.

Stolzová začala vzpomínkou na své první setkání s Gottem, k němuž došlo o mnoho let dříve, než pro něj začala pracovat. „Moje maminka byla velká příznivkyně Karla Gotta. Pamatuji si, že když mi bylo pět nebo šest, vzala mě na koncert do ostravské sportovní haly. Byla jsem to děvčátko, které maminka vyhoupla na pódium, a předala jsem Karlu Gottovi karafiát,“ uvedla.

Jako mluvčí pak Stolzová pracovala pro oblíbeného zpěváka pět let. Manžele Karla a Ivanu Gottovy ale znala déle. Do pozice mluvčí se podle svých slov dostala právě díky osobnímu kontaktu.

Zaměstnání u zlatého slavíka jí prý mnoho dalo. „Karel Gott mě naučil obrovské profesionalitě v komunikaci s novináři a veřejností. Spolupráce s ním byla extrémně specifická. Naučila jsem se od něj velké ostražitosti a velmi pozorně a důkladně vážit každé slovíčko, které jsme veřejnosti předávali,“ sdělila Stolzová.

Práce s Mistrem se podle bývalé mluvčí nedá srovnat s žádnou jinou. „Byl tak výjimečný člověk. Spolupráce byla velmi profesionální, lidská,“ popsala Stolzová.

Muž svého slova

Podle ní byl Karel Gott velký perfekcionista, když přišlo na profesi mluvčího a komunikaci s reportéry. „Častokrát se odvolával na své začátky v Německu s firmou Polydor, která měla PR odborníky, a říkal: ,Aneto, to mě v Německu tehdá učili a věřte mi, věřte mi.‘ Nikdy jsem nezpochybňovala jeho zkušenosti, naopak jsem se toho od něj ve světě médií strašně moc naučila. Byl detailista, vážil každé slovo, piloval ho do posledního detailu, protože si uvědomoval důsledky, které by mohla nesprávná slova způsobit,“ prohlásila Stolzová.

Připomněla i Gottovu komunikaci s novináři, která podle ní byla vždy otevřená. „Nikdy neříkal ne. Zároveň byl ale rád, když na něj novináři nedělali podrazy, když nevytrhávali věci z kontextu. Pod každým vyjádřením, které jsme dávali veřejnosti, byl podepsán Karel Gott, byla to jeho slova. Byl vždycky vřelý nejen k novinářům, ale ke všem spolupracovníkům i příznivcům,“ řekla Stolzová.

Mezi Ivankou a Karlem jsem viděla obrovskou lásku, úctu a vzájemnou podporu.

Právě díky osobní rovině, kterou mezi sebou Stolzová a Gott pěstovali a kterou mluvčí tolik vyzdvihuje, ho mohla skutečně poznat i v soukromí. „Zažila jsem ho nejen jako legendárního zpěváka a umělce, ale i jako otce jeho dcer, milujícího manžela jeho ženy. Mezi Ivankou a Karlem jsem viděla obrovskou lásku, úctu a vzájemnou podporu, která mezi nimi panovala. Poslední dny, týdny a měsíce bych mohla hodnotit tak, že se Karel Gott cítil v bezpečí svého domova v náručí své ženy. Ne nadarmo se říká, že za každým úspěšným mužem stojí silná žena. Myslím, že kdyby Karel neměl Ivanku, třeba by tu už nebyl dřív,“ dodala se slzami v očích Stolzová.

U hrobu se scházejí fanoušci

U hrobu Karla Gotta na pražských Malvazinkách se od rána scházejí fanoušci i novináři. Podobně jako na Mistrovy narozeniny bude na hřbitově přítomna ochranka, která by měla dohlížet na to, že vzpomínka proběhne bez problémů a v klidu.

Tagy: