Srovnávač cen energií hodnotí dodavatele a používá unikátní technologii. Může ušetřit tisíce

Srovnávač cen energií vám pomůže vybrat nejlepší nabídku

Jednoduchý srovnávač cen elektřiny a plynu

CNN Prima NEWS spustila unikátní srovnávač cen energií. Ten díky umělé inteligenci pomáhá divákům a čtenářům zpravodajství objevit možné úspory za elektřinu a plyn. Na zálohách můžete díky němu ušetřit až tisíce korun ročně.

Už více než měsíc běží na webových stránkách CNN Prima News projekt Energie srozumitelně, který čtenářům přináší srozumitelné informace o energetice i tipy na úspory. Jeho součástí je také srovnávač cen, který pomáhá nejen ušetřit peníze za dodávky elektřiny a plynu, ale také najít kvalitní produkt přizpůsobený na míru zákazníkovi.

Ceny porovná umělá inteligence

K porovnání cen nepotřebujete složitě hledat žádné informace. Stačí nahrát poslední fakturu za energie, kterou srovnávač sám přečte pomocí technologie optického rozpoznání znaků (OCR). Z faktury se tak automaticky získají potřebné údaje, na základě kterých proběhne srovnání.

ČTĚTE TAKÉ: Proč jsou drahé potraviny? Trh nefunguje, řetězce si vytvořily oligopol, říká Kučera

„Umělá inteligence poté připraví přesný přehled nabídek přizpůsobených na míru. Možné je i orientační srovnání, ke kterému postačí informace o spotřebě a poštovní směrovací číslo odběrného místa," vysvětluje Tomáš Suchý, zakladatel firmy encall, která srovnávač pro CNN Prima NEWS poskytuje.

Výběr dodavatele i díky bodování

Součástí srovnávače je také energetický kompas vyvinutý ve spolupráci s Vysokou školou ekonomickou v Praze. Ten zákazníci vidí v podobě bodů u jednotlivých produktů.

Kompas na základě jasně stanovených parametrů zohledňuje například kvalitu služeb a stabilitu daného dodavatele, čímž pomáhá ke snazší orientaci v nabídkách.

„Je pro nás klíčové, aby všichni spotřebitelé měli při rozhodování potřebné informace. Proto je poskytujeme v přehledné formě, na jednom místě a pokud pro zákazníka něco není výhodné, otevřeně mu to řekneme. Vždy se snažíme najít dlouhodobé řešení, které má smysl,“ shrnuje Suchý s tím, že změna dodavatele může být snadnou cestou ke snížení domácích výdajů až o několik tisíc korun ročně. Záleží samozřejmě na velikosti bytu či domu a způsobu využití energií.

Společnost encall s.r.o. je registrovaným zprostředkovatelem energií u Energetického regulačního úřadu a spolupracuje s nejvýznamnějšími dodavateli energií. Zakladatelé společnosti encall se energetice věnují od roku 2010 a jejich cílem je nabízet zákazníkům objektivní energetické poradenství.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Za energie můžete ušetřit tisíce korun. Nejlepší čas změnit dodavatele, shodují se odborníci

Tagy:
umělá inteligence energie technologie ekonomika energetika Energetický regulační úřad makroekonomie produkty a služby ekonomika, obchod a finance energie a zdroje