Za energie můžete ušetřit tisíce korun. Nejlepší čas změnit dodavatele, shodují se odborníci

Elektroměr

Nejvyšší čas na změnu dodavatele

Topná sezona klepe na dveře a podle odborníků je právě nyní nejvyšší čas řešit případnou změnu dodavatele energií. Mnozí z nich totiž zlevňují, a to jak pro nové, tak i stávající zákazníky. Zjistit, pro koho platí konkrétní cena, je ale často složité. Na webu CNN Prima NEWS jsme pro vás proto připravili jednoduchý srovnávač. V rámci projektu Energie srozumitelně vám s výběrem pomůžou desítky expertů.

Září je nejlepší čas na změnu. „Díky levným nákupům v minulých měsících jsou dodavatelé schopni stále vylepšovat svoje nabídky pro konečné zákazníky. Pokud to někdo začne řešit v prosinci nebo na začátku ledna, tak ke změně dodavatele dojde až ke konci topné sezóny,“ sdělil pro CNN Prima NEWS výkonný ředitel Asociace nezávislých dodavatelů energií Jiří Gavor.

ČTĚTE TAKÉ: Pět triků, které vám ušetří tisíce korun za energie. Stačí zkontrolovat jistič či myslet dopředu

Zlevnění v poslední době oznámili téměř všichni velcí hráči na trhu. Třeba MND, PRE a E.ON zlevnění stihli ještě letos, ČEZ ho plánuje od ledna. Na podzim by snížení cen mělo oznámit také Innogy a ještě letos s ním podle aktuálních informací po odvysílání reportáže počítá i Centropol. Vybrat si dodavatele z široké nabídky na trhu ale nemusí být vždy úplně snadné. Češi totiž dodavatele často vůbec neřeší.

I proto CNN Prima NEWS v rámci projektu Energie srozumitelně spustila nový srovnávač cen energií. V něm si snadno zjistíte, který dodavatel je nejlepší právě pro vás. A hlavně – nezávazně bez nutného zadávání osobních údajů. „Každý z nás to zná – jdete na srovnávač, zadáte telefonní číslo, každý druhý den vám někdo volá, je to obtěžující. My jsme se tomuhle chtěli naprosto vyhnout. Takže u nás klient přijde, zadá údaje o svém odběrném místě a může si naprosto nezávazně srovnání zobrazit,“ sdělila manažerka rozvoje z energetického poradenství Encall Kristýna Bajer.

Nevadí ani pokud člověk přesně nezná svoji spotřebu. Srovnávač také nabízí velmi jednoduchou možnost přímo do něj nahrát některou ze starých faktur. Pokud má pak klient zájem, může požádat jednoho z desítek expertů našeho projektu o telefonickou konzultaci.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Proti zvýšení televizních a rozhlasových poplatků je 71 procent Čechů. Rozhodne Sněmovna

Tagy:
ČEZ energie E.ON ceny ekonomika projekt makroekonomie Pražská energetika Jiří Gavor MND Innogy Centropol Energy produkty a služby ekonomika, obchod a finance energie a zdroje