Stanjura: Závodit v kritice koaličních partnerů nebudeme. Rakušanovo video je sebereflexí

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) a předseda hnutí STAN Vít Rakušan (STAN)

CO NA TO MINISTR (3)

Video Víta Rakušana nelze brát jako kritiku vlády, je to spíše sebereflexe hnutí STAN. Uvedl to ohledně kritiky ministra vnitra Víta Rakušana šéf státní kasy a první místopředseda ODS Zbyněk Stanjura. V pořadu Co na to ministr na CNN Prima NEWS odmítl, že by Rakušanův krok spustil neshody mezi koaličními stranami. Podle něj voliči naopak ocení, když vláda dokáže najít kompromis.

Předseda hnutí STAN Vít Rakušan popíchl své koaliční kolegy videem, v němž se pouští do sebekritiky a nabádá k tvrdší politice. Podle Stanjury nebyl spot namířený proti vládě, která je za polovinou svého volebního období. „Mluvil jako předseda STAN a nemluvil jako člen vlády. Nebyl to vládní klip, ale klip hnutí STAN. Vnímám to tedy jako sebekritiku nebo sebereflexi,“ řekl Stanjura v pořadu Co na to ministr.

ČTĚTE TAKÉ: Kvalitní klip, možná podráždí koaliční partnery, chlubil se Rakušan. Zpátečku vzal až později

Podle něj jde při vládnutí o hledání kompromisů. „Reprezentujeme své voliče, takže máme různé názory. To je v pořádku. Zatím se nám dařilo držet spory na uzavřených jednáních. Já si myslím, že je to dobrá praxe a měli bychom se jí držet,“ dodal Stanjura.

Ministr financí také připustil, že podobný krok jako ozdravný balíček už v tomto volebním období nenastane. Změna desítek zákonů má totiž podle něj přijít jednou za čas a je nutné, aby se daňové zákony měnily nejvýše jednou za čtyři roky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Video ministra Rakušana zaskočilo některé poslance

Tagy: