Kvalitní klip, možná podráždí koaliční partnery, chlubil se Rakušan. Zpátečku vzal až později

Ministr vnitra Vít Rakušan v novém klipu hnutí STAN

Konec taktizování, řeknu to Fialovi, slibuje Rakušan ve videu

Volejbalové video Starostů, v němž ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) dává na vědomí, že si promluví s Petrem Fialou (ODS), nemělo být útokem na premiéra. V reakci na ostrou kritiku to nyní tvrdí Rakušan. Vicepremiér a šéf STAN se přitom v podcastu Insider ještě před vydáním kontroverzního klipu chlubil dílem profesionálních marketérů, jehož obsah možná podráždí koaliční partnery.

„Dostal jsem se do určité fáze naštvání. Řekl jsem si, že přivedu ty nejlepší marketéry,“ pochlubil se Rakušan v podcastu Insider. Stejní PR specialisté měli stát za volebními úspěchy Třetí cesty v Polsku, prezidentky Zuzany Čaputové na Slovensku či prezidenta Petra Pavla v Česku. Hnutí STAN prý pomáhali s novým videem ve volejbalové šatně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rakušan z volejbalové šatny vystartoval proti premiérovi. Je to hnus, zuří koaliční partneři

„Máme profesionálně natočený klip, který úplnou radost ve veřejném prostoru neudělá. Možná tím trochu podráždím koaliční partnery. Ten klip má být předzvěstí i toho, že vyjíždíme do regionů,“ prozradil ministr vnitra ještě předtím, než vládní hnutí materiál zveřejnilo.

Reakce na výsledné video, v němž si Rakušan kromě jiného stěžoval, že Starostové přistupovali na kompromisy, a rovněž si rýpl do premiéra Petra Fialy (ODS), jsou různé. Kampaň u mnoha lidí vyvolala posměch, zatímco od některých zástupců dalších koaličních stran, zejména z ODS, si Starostové vysloužili ostrou kritiku.

I když Rakušan v Insideru otevřeně mluvil o tom, že by video mohlo koaliční spojence podráždit, na úterní tiskové konferenci ve Sněmovně vzal razantní zpátečku. „Nebyl to útok na pana premiéra, hovořil jsem s ním o tom. Byl to úkaz naší vlastní sebereflexe,“ tvrdil.

Tagy: