Nová sezona pořadu CNN Prima Gaming je tady. Které hry byste si letos neměli nechat ujít?

Po lednovém volebním intermezzu se vrací herní pořad CNN Prima Gaming. Ve třetí sezoně se zaměří na domácí herní tvorbu, ohodnotí nejočekávanější tituly letošního roku a rozšíří také záběr o mobilní obsah. Nejnovější epizoda nabídne výběr her, které byste letos neměli minout, nahlédnutí do českého herního studia Charles Games i tip na dobrodružství ze světa Harryho Pottera. Pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnnprima.cz

Zatímco Češi hledali nového prezidenta republiky, štáb pořadu CNN Prima Gaming nabíral reportáže a připravoval obsah do nové a výživné herní sezóny. Hned v prvním díle moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele vyberou trojici nejočekávanějších titulů letošního roku, kterou by si neměl nechat ujít ani občasný hráč. Moderátorská dvojice postupně představí hry Starfield, Diablo 4 a Assassin's Creed: Mirage.

Druhé tematické okénko patří návštěvě pražského studia Charles Games, které se specializuje na tvorbu „vážných“ her. Na kontě má například historickou adventuru Attentat 1942, která se odehrává v Československu za nacistické okupace, nebo hru Svoboda 1945: Liberation, jež vypráví poválečný příběh za nástupu komunistické strany k moci. Autoři zmíněných titulů prozradili, jak jejich hry vznikaly a jak funguje studio pod hlavičkou Univerzity Karlovy.

Nejžhavějším herním tipem týdne je pak čerstvě vydané dobrodružství ze světa Harryho Pottera. Titul Hogwarts Legacy zavede hráče do míst, které fanoušci knih J. K. Rowlingové budou znát více než dobře. V kůži mladého kouzelníka (či kouzelnice) se vydají nejen do Bradavic, ale také do Prasinek  či Zapovězeného lesa. Recenzi a dojmy z hraní Hogwarts Legacy přineseme v následujících týdnech.

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnnprima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod. Reprízy se odvysílají každou sobotu ve 22:40.

Tagy: