Policie obvinila řidiče, který srazil komentátora Antoše. Záruba promluvil o jeho vážném stavu

Z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti obvinili pražští policisté řidiče, který v neděli srazil hokejového komentátora Milana Antoše. Ten jel na skútru a s těžkým zraněním skončil v nemocnici. Informoval o tom web Novinky.cz, Šéfkomentátor Robert Záruba pro web iDnes upřesnil. že jeho kolega má rozdrcené prsty na noze, zlomených pět žeber, lopatku, klíční kost, protrhnutou plíci a problém s jedním obratlem.

Hokejový odborník Milan Antoš měl v neděli dopravní nehodu. Při cestě z O2 arény, odkud vyrazil na skútru po zápase mezi Rakouskem a Švýcarskem, jej srazilo osobní auto. Sportovní komentátor sice utrpěl vážná zranění, ale je mimo ohrožení života. Pro web Sport.cz uvedl, že má 10 zlomenin. Jde o žebra a o vážně poraněnou nohu.

KOMENTÁŘ: Švýcarská porážka nevadí. Českým hokejistům to jde i bez superhvězd

Řidiče podle webu Novinky.cz policisté obvinili z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. „Nedal přednost řidiči motocyklu. S řidičem osobního auta policisté zahájili trestní stíhání pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ sdělil Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk. Dodal, že v případě uznání viny mu hrozí šest měsíců až čtyři roky vězení nebo peněžitý trest.

Opakovaná dechová zkouška byla u řidiče osobního auta podle Daňka negativní. Řidič motocyklu se jí nemohl podrobit kvůli svým zraněním, proto mu byly provedeny odběry v nemocnici. „Jejich výsledky bývají zpravidla za dva až tři týdny,“ upřesnil Daněk.

Antošův zdravotní stav upřesnil pro web iDnes.cz šéfkomentátor Robert Záruba. „Má rozdrcené prsty na noze, zlomených pět žeber, lopatku, klíční kost, protrhnutou plíci a problém s jedním obratlem,“ řekl Záruba. „Píšeme si, nechci si s ním volat. Zranění nejsou zrovna povzbudivá, není to na žertování. Je důležité, že to hlavně přežil a je v pořádku,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ivanu Hlinkovi jsem dlouho odolávala, popsala manželka Liběna. Po tragédii si prošla krizí

Tagy:
policie obvinění Česká televize hokej Milan Antoš Policie České republiky