Stehlíková: Putin je diktátor, kterému nikdo neodporuje, chová se jako sériový vrah

Džamila Stehlíková, psychiatrička a exministryně pro lidská práva

360° (222)

Ruský prezident je odpoután od reality a chce opakovat imperiální sen, uvedla v pořadu 360° na CNN Prima NEWS lékařka a bývalá ministryně Džamila Stehlíková. Podle ní je Vladimir Putin diktátor a chová se jako sériový vrah. Namísto rozvoje země dává přednost válce.

„Vladimir Putin je mimo realitu, chce opakovat imperiální sen,“ okomentovala chování ruského prezidenta psychiatrička Stehlíková. Ve vysílání CNN Prima NEWS odsoudila, že místo toho, aby se staral o „nebohý stát“ a věnoval se nemocnicím nebo školství, přednost dává vojákům.

Ukrajinu podle ní Putin vnímá jako zhrzený milenec, protože nevěří, že se mohla rozhodnout pro svobodu. „Putin je přesvědčen, že je všemohoucí a západ ho ohrožuje, Ukrajina je podle něj hrozbou.“ Pak se Stehlíková rozhovořila o jeho paranoie: „Má bunkr, bojí se covidu...“

Putin například požaduje demilitarizaci Ukrajiny a chce, aby se sama zřekla možného členství v NATO. Prezident USA Biden poté podepsal příkaz, který Američanům zakazuje investovat nebo obchodovat v separatistických regionech. Celou situaci pro vás sledujeme, více se dočtete v on-line zpravodajství.

Putinova velká moc politika podle Stehlíkové odpoutala od reality. „Je to diktátor, který nemá ve svém okolí odpůrce. Chová se jako sériový vrah,“ dodala v pořadu 360°. Psychiatrička v minulosti hovořila i o stavu prezidenta Zemana – abstinence v nemocnici ho prý vedla k náběhu na delirium tremens. Za to teď čelí žalobě. Tu podal Hrad i sám Zeman jako soukromá osoba.

Tagy: