Fialova tragikomedie. Kauzou s nepřiznaným milionem nemůže riskovat, má jasno Stonjeková

Karolína Stonjeková

Chci věřit, že kauza premiéra Petra Fialy (ODS) ohledně neuvedeného milionu v majetkovém přiznání vznikla nedopatřením. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekla komentátorka Karolína Stonjeková.

Ještě minulý týden kauza ohledně podílu premiéra v Podnikatelské družstevní záložně podle Stonjekové vypadala vcelku nevinně. „Skutečně to působilo tak, že jde o chybné rozhodnutí. Že si pan premiér nechal špatně poradit, možná i od špatných lidí, ale teď kauza začíná nabírat úplně jiný rozměr,“ poznamenala komentátorka v reakci na informace o společnosti, které začínají vyplouvat na povrch.

ČTĚTE TAKÉ: Kauza Fialovy kampeličky. Na záložnu měli být napojeni agenti i podezřelý dárce

V Podnikatelské družstevní záložně se kromě bývalých členů ODS měli angažovat také lidé namočení do skandálů kolem Úřadu pro zahraniční styky a informace, při nichž zmizelo několik stovek milionů korun. Ve vysílání to připomněl komentátor Petr Fischer.

Kauza má podle něj dvě roviny: „Ta první se týká uložených peněz premiéra. Jsem přesvědčen, že Fiala tam v jakési naivitě ty peníze dal a pak už se o ně příliš nestaral,“ uvedl. Druhá se prý týká samotné kampeličky a lidí, kteří byli napojeni na ODS nebo přímo jejími členy. „Mezi těmito rovinami však zatím není žádné jednoznačné propojení,“ zdůraznil Fischer. Je přesvědčen, že premiéra nelze bez důkazů obviňovat.

Stonjekové se nechce věřit, že by Fiala jen tak riskoval takto velkou kauzu. „To by se mu strašně vymstilo. Odlehčeně řečeno, Jiřina Bohdalová hrála ve filmu Každý milion dobrý a pan premiér teď nedobrovolně hraje v tragikomedii s názvem Tenhle milion mi byl čert dlužen,“ podotkla.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fialův utajený milion? Jeho omluva je zvláštní, zhodnotil. Korespondenční volbu označil za kalkul

Tagy: